|

Telenovela de la Draxeni continuã. Declaratia mamei minorei iubãrete socheazã! (VIDEO)

BALAMUC… ”Decât sã o vãd cu el, mai bine o îngrop cu mâna mea!” Pare incredibil, însã acestea sunt vorbele mamei minorei de 13 ani din satul Draxeni, care este protagonista unei telenovele. Ziarul Vremea Nouã o urmãreste pas cu pas. Disperarea mamei, dar mai ales vorbele grele aruncate, este cauzatã de încãpãtânarea fetei sale, care, desi are o vârstã fragedã, tine cu orice pret sã trãiascã alãturi de iubitul ei, de 17 ani. Cazul acestei iubiri interzise a ajuns în atentia opiniei publice încã de astã-varã, când Politia a luat-o pe minorã din locuinta iubitului si a predat-o pãrintilor. De atunci au curs mai multe episoade de genul “Rãpirea din Serai”, culminând sãptãmâna trecutã cu unul violent, când pãrintii minorei erau cât pe ce sã-i ia viata amorezului. L-au prins în fata unui bar din localitate si l-au bãtut pânã l-au lãsat inconstient. În aceeasi noapte, bãiatul a fost internat la Spitalul Sf. Maria din Iasi, cu multiple fracturi la picior si mai multi dinti rupti. Pãrintii acestuia îsi pun acum sperantele în Justitia din România si sperã ca bãtãusii sã fie trasi la rãspundere. Tot la Judecãtorie s-a mai consumat un episod. Pãrintii fetei au cerut un ordin de protectie, astfel încât bãiatul sã nu se mai apropie de copila lor, însã au pierdut în instantã. Si de aici spiritele s-au inflamat, culminând cu bãtaia. La cald, pãrintii bãiatului bãtut au spus cu nãduf: “Dacã Justitia nu intervine, ne vom face noi dreptate cum stim. I-au rupt picioarele feciorului nostru si erau sã-l omoare. Noroc cã ne-am bãgat. Lucrurile nu au cum sã rãmânã asa”. Ziarul Vremea Nouã a intrat în posesia imaginilor video din momentul bãtãii, imagini nu prea elocvente, însã se poate vedea cum o persoanã este încoltitã de mai multi agresori, apoi lovitã în repetate rânduri.

Culmea tupeului, desi l-au bãtut pânã a lesinat, pãrintii fetei nu cred cã acesta a suferit rãni grave. Ba mai mult, acestia spun cã si ei, la rândul lor, se vor adresa instantei pentru ca bãiatul sã nu mai aibã voie sã se apropie de minorã, desi s-au convins, într-o primã instantã, cã acest lucru nu este posibil. “Acum fata s-a mai linistit, dar cum o sunã el, cum pleacã iar. Bãiatul are o zgârieturã la picior. Dacã el a reusit sã iasã din râpa aia, înseamnã cã nimeni nu i-a rupt picioarele. Trebuie sã se fi lovit când a cãzut singur acolo. N-are nicio fracturã, nimic. Înainte de scandalul ãsta, bãiatul a sãrit la bãtaie la sotul meu. De aici s-a enervat. Când am ajuns acolo, ei se bãteau în râpã. Sotul meu îl tinea cu forta, pentru cã tocmai chemase fortele de ordine. În timpul ãsta, bãiatul ãla mi-a dat si mie doi pumni. Era bãut, cãuta scandal, se zbãtea tot timpul. El când e beat o sunã sã plece de acasã, iar ea îl ascultã. Mie nu-mi trebuie bãiat de ãsta la casa mea. Fata mi-a zis cã se omoarã dacã nu o las sã se iubeascã cu el. Ducã-se sã se omoare, apoi o îngrop, dar cu el n-o sã fie. El dacã nu ar bãga-o în seamã, ea s-ar linisti”, a spus, ieri, mama fetei în vârstã de 13 ani. Declaratie ei este subiectivã. Asa cum o aratã documentele medicale, bãiatul a fost snopit în bãtaie, iar “zgârietura” de care zicea femeia este de fapt o fracturã deschisã care a necesitat douã interventii chirurgicale.

“Justitia sã-si facã datoria”

De partea cealaltã, mama bãiatului se apãrã si spune cã sãptãmâna aceasta va merge la Medicina Legalã, pentru ca specialistii sã constate cât de tare a fost bãtut minorul. “A fost ca la balamuc în acea searã. Prima datã au sãrit pe bãiat pãrintii fetei. Mai târziu au ajuns si bunicii ei, care au vrut si ei sã-l batã, dar ne-am opus noi, cã bãiatul deja nu mai era constient. Bunica fetei mi-a bãtut fata mai micã, de 11 ani. A apucat-o de urechi si a tras-o de i-a smuls cercelul. Au sãrit si la mine. Au vrut sã-mi bage degetele în ochi pentru cã eu m-am pus între ei si copilul meu. El zãcea jos si ei tot mai voiau sã-l batã. L-au bãgat în pârâu, sã-l înnece în mâl. Când a iesit pe mal, i-au dat cu coada de topor în cap si n-a mai stiut nimic de el. Sora lui mai micã a sunat la ambulantã, sã trimitã masinã. L-au dus la spital, la Vaslui, dar acolo nu a avut ce sã-i facã si l-au trimis la Iasi. Are piciorul rupt în trei locuri, are mai multe vânãtãi la cap, dar si trei dinti dati jos. L-au bãtut de era sã mi-l omoare. La spital, la Iasi, a stat douã ore în sala de operatie. I-au pus tijã, i-au prins piciorul în nouã suruburi. E nenorocit, sãracul. I-a si zis medicul cã de acum va avea de suferit tot timpul din cauza acelui picior. De ce mi l-au bãtut în halul ãsta nu pot sã înteleg? Noi vom merge în instantã, ca cei vinovati sã fie trasi la rãspundere. Altfel ne vom face noi dreptate. Sotul meu a si spus cã dacã cei care mi-au nenorocit bãiatul nu vor pãti nimic, va pune mâna pe cutit si îsi va face singur dreptate”, ne-a declarat mama celui bãtut. În editia on-line www.vremeanoua.ro se poate viziona ce a înregistrat o camerã de luat vederi în momentul bãtãii. Imaginile nu sunt elocvente, dar se poate observa dinamica acestui scandal.