|

TENSIUNI ÎN PNL VASLUI: FÃRÃ DAN MARIAN!

Certuri între liberali, din cauza aliantei cu PDL

Acuze în cadrul Delegatiei Permanente a PNL Vaslui, ieri dupã-amiazã. Mai multi primari liberali s-au declarat împotriva fuziunii liberalilor cu PDL-ul condus de senatorul Dan Marian, pentru cã, spun acestia, “vor sã vinã în PNL cei care au trãdat partidul, inclusiv Marian, si vor începe scandalurile, ca pe vremuri”. Prezent la Vaslui pentru a linisti apele, Ludovic Orban a cerut alesilor locali ai PNL sã rezolve cu calm situatia tensionatã din interiorul organizatiei judetene, spunând cã nu se va accepta la nivel national decât o fuziune cu PDL, iar ceea ce va rezulta sã fie actualul Partid National Liberal. Unii primari l-au certat pe deputatul Florin Ciurariu, pe motiv cã nu a pãstrat unitã organizatia judeteanã si cã liberalii din judet s-ar fi depãrtat de fostul ministru Cristian David, cel care a tinut frâiele organizatiei timp de câtiva ani. Orban a mai cerut delegatilor PNL la Congresul partidului, de la finele lunii, sã-l voteze pe Johannis în fruntea Partidului National Liberal. “Este foarte bine vãzut în Europa, are relatii bune la vârf, în Germania, poate fi o variantã de dezvoltare a partidului”, a mai spus Orban.

Ieri, în cadrul Delegatiei Permanente a PNL s-au spus multe cuvinte grele la adresa conducerii organizatiei judetene a partidului, în prezenta lui Ludovic Orban, trimis special pentru a limpezi apele la Vaslui. Alesii locali ai PNL au aprobat fuziunea cu PDL, însã au multe de reprosat celor din organizatia condusã de senatorul Marian, foarte multi plecati din PNL, pe vremea când acest partid era în opozitie. “Trãdãtorii din PDL se întorc iar în organizatia noastrã, cu Dan Marian în frunte. Cum sã uitãm trãdarea si sã-i primim acum cu bratele deschise?”, au spus mai multi primari si consilieri, care nu vãd cu ochi buni unirea asta cu PDL. Conducerea PNL Vaslui si Delegatia Permanentã a partidului au aprobat fuziunea cu PDL, însã cu sigurantã tensiunile se vor acutiza în perioada imediat urmãtoare. S-a stabilit si o comisie de negociere, din care vor face parte presedintele organizatiei judetene, deputatul Florin Ciurariu, presedintele organizatiei municipale Vaslui, Simona Polak, primarul de Dodesti, Victor Popa, presedintele organizatiei municipale Husi, Liviu Iacob. De la sedinta de ieri au lipsit deputatul Dan Bordeianu si senatorul Nelu Tãtaru, ultimul acuzând faptul cã sefii PNL de la Vaslui nu l-au invitat decât în ultima clipã.

Orban a cerut liberalilor de la Vaslui sã-l voteze pe Johannis. Primarii PNL sunt nervosi

“Am venit la Vaslui, sã-i conving pe colegii mei liberali sã-l voteze pe Klaus Johannis pentru functia de presedinte”, a spus Ludovic Orban, dupã sedintã. Totusi, întâlnirea de la Centrul de Afaceri nu a fost lipsitã de evenimente si scandaluri. Conform unor surse, primarul de la Berezeni, Iulian Miliare, i-ar fi reprosat deputatului Ciurariu cã nu manifestã destulã transparentã si cã ar avea probleme cu colegii sãi de Parlament. “Noi credem tot ce ne spuneti, domnule deputat, dar m-am întâlnit cu dl. senator Tãtaru, care mi-a spus cã a fost invitat prea târziu. Ce sã mai credem din asta?”, ar fi spus primarul Miliare. Si primarul de la Vetrisoaia a sãrit la gâtul deputatului Ciurariu, acuzându-l de faptul cã ar fi neglijat relatia cu fostul ministru Cristian David, pe care l-a marginalizat în relatia cu organizatia judeteanã. Puiu este unul dintre cei care se opun fuziunii cu PDL, lucru confirmat si de alti primari liberali prezenti ieri la sedinta Delegatiei Permanente. Senatorul Marian ar urma sã se întoarcã în sânul organizatiei pe care a trãdat-o în urmã cu câtiva ani, atunci când a încercat sã ia toti primarii PNL la nou-înfiintatul de atunci Partid Democrat Liberal. “Trebuie sã avem rãbdare. Vom face fuziunea cu PDL, iar partidul se va numi Partidul National Liberal, asta vã pot spune cu certitudine”, a mai spus Orban, în fata celor peste 100 de delegati PNL prezenti la sedintã. Liberalii recunosc si faptul cã PDL se grãbeste sã facã fuziunea, iar reprezentantii democrat-liberali sunt mai disciplinati si unitari, când vine vorba de negocieri si discutiile în teritoriu. Pânã una-alta, s-a stabilit o delegatie de 30 de liberali care va reprezenta judetul Vaslui la Congresul PNL, din data de 28 iunie, printre acestia numãrându-se parlamentarii judetului, liderii de organizatii locale si municipale, multi primari si consilieri locali. Orban a cerut colegilor de partid sã-l voteze pe Johannis, spunând cã “alãturi de acesta, vom face un mare partid de dreapta”.