|

“Tineam cu FC Vaslui”

Noua stea a fotbalului românesc surprinde

FAN…Alex Pascanu (19 ani) este unul dintre cei mai promitãtori tineri jucãtori români. Fundasul, legitimat în prezent la Leicester City (Anglia) a fost desemnat cel mai bun fotbalist din academia clubului englez, în sezonul trecut, ceea ce i-a adus convocarea si la prima reprezentativã a României. Întrebat de ce echipã din Liga I s-a atasat cel mai mult, acesta a surprins pe toatã lumea. “Tineam cu FC Vaslui. Dupã ce s-au desfiintat n-am mai urmãrit campionatul românesc de fotbal”.

Desi a avut o existentã foarte scurtã pe primul esalon al fotbalului românesc, FC Vaslui si-a fãcut o multime de fani atât în tarã cât si peste hotare. Unul dintre acestia este Alex Pascanu, românul care face senzatie la clubul Leicester City, unde a fost desemnat cel mai bun jucãtor al academiei. De curând, fundasul a intrat si în atentia selectionerului României U21, care l-a convocat la prima reprezentativã. Într-un interviu acordat celor de la Telekomsport, noua stea a fotbalului românesc a surprins pe toatã lumea când a spus cu ce echipã din Liga I a tinut pânã de curând. “Când eram mai mic vedeam meciurile Stelei, când au jucat cu Napoli, tin minte. Chiar am plâns în noaptea aia când a întors Napoli scorul si am zis din ziua aia cã o sã devin fotbalist si o sã încep sã schimb ceva. Când am mai crescut putin tineam cu FC Vaslui, echipa aceea cu Wesley si Sânmãrtean. Dupã ce s-au desfiintat nu am mai urmãrit Liga 1, pânã acum vreun an”, a spus tânãrul jucãtor.

De la opt ani, jucãtorul lui Leicester

Alex Pascanu locuieste în Marea Britanie de la vârsta de 4 ani. Cu toate astea spune cã nu ia în calcul nicio secundã sã joace pentru nationala Angliei si va alege România si la nivel de seniori. “Pãrintii mei locuiesc în Anglia de aproape 19 ani. Eu sunt de mic acolo, de la patru ani si de la opt ani la Leicester. Am crescut în academia lor. Fotbalul a fost ocupatia mea principalã tot timpul. De când eram la scoalã, dupã scoalã mã duceam, fãceam antrenamente. Fãceam o orã pânã la bazã, terminam scoala pe la 3, 4 si trebuia sã fiu la Leicester la 5, pentru antrenamente. Pentru mine convocarea la lot e ceva special, tot timpul sunt mândru sã reprezint nationala României! Pot sã zic cã mã simt ca acasã când vin la lot. Îmi place foarte mult aici! Mã uitam tot timpul la meciurile nationalei de fotbal”, a mai declarat Alex Pascanu.