|

Toate universităţile din Iaşi intră de astăzi în procesul admiterii

Iaşul universitar intră integral în această săptămână în perioada admiterilor pentru noul an universitar 2017 – 2018. Dacă Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) primeşte dosare de pe 10 iulie, iar Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV) a început admiterea de pe 12 iulie, de astăzi, 17 iulie, şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, dar şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, primesc dosarele candidaţilor.

Chiar şi la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi, la majoritatea specializărilor, admiterea începe tot de astăzi, deşi la Teatru a început zilele trecute, în timp ce la Canto şi Instrumente va începe abia la finalul lunii august.
Până în prezent s-au depus aproape 300 de dosare la USAMV, în timp ce la TUIASI au venit peste 1.200 de candidaţi. UAIC pune la dispoziţie 3.400 de locuri la buget pentru licenţă, fiind în total un număr de 81 de specializări din ştiinţele reale şi umane. UMF va desfăşura examenul de admitere pe 26 iulie. Cele patru facultăţi ale UMF au pregătit un număr similar de locuri cu cele de anul trecut la buget, în total 694, distribuite în felul următor: 297 la Medicină, 50 la Asistenţă Medicală Generală, două la Nutriţie şi Dietetică, 87 la Medicină Dentară, 30 la Tehnică Dentară, 98 la Farmacie, 70 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, iar 60 sunt repartizate pentru Bioinginerie Medicală. „Dacă la buget nu sunt surprize, a crescut în schimb numărul de locuri cu taxă în lei şi în valută, cu 95 mai multe decât anul trecut. Cele mai multe locuri cu taxă s-au suplimentat la medicină, pentru seria în limba engleză – 200 în total, cu 50 de locuri mai mult faţă de anul trecut, şi 100 de locuri pentru seria în limba franceză la Medicină Dentară, cu 30 mai multe faţă de cifra aprobată anul trecut“, au precizat reprezentanţii Universităţii.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/toate-universitatile-din-iasi-intra-de-astazi-in-procesul-admiterii–165125.html