|

Todiresti, în cãutarea gloriei pierdute

Liga 5

MIZEAZÃ PE TINERI… De-a lungul istoriei, Todirestiul a figurat destul de des pe harta fotbalisticã a judetului. În anul 2017, la initiativa lui Marian Cibotaru, actualul presedinte si antrenor al Gloriei, echipa a fost reînfiintatã. Gloria Todiresti a ajuns în sezonul 2018-2019 sã beneficieze de cel mai tânãr lot de jucãtori dintre reprezentantele Ligii a 5-a Vaslui.

Pentru a forma o echipã de viitor, presedintele clubului, Marian Cibotaru a decis sã meargã pe mâna tinerilor din comunã. Gloria Todiresti este una dintre echipele cu cea mai scãzutã medie de vârstã din acest esalon si o formatie care mizeazã meci de meci si pe jucãtori nãscuti în comuna Todiresti. Dupã prima parte a campionatului, echipa antrenatã de Marian Cibotaru a înregistrat douã victorii si cinci înfrângeri, ocupând penultima pozitie în clasamentul Seriei de Vest a Ligii 5 Vaslui. În primul meci oficial din 2019, Gloria Todiresti va juca, pe teren propriu, împotriva echipei aflate pe prima pozitie a clasamentului, Inter Sport Vaslui. În sezonul 2017-2018, Gloria Todiresti a încheiat campionatul pe locul sapte, cu 19 puncte obtinute în 18 etape.

Sezon ratat pentru Gloria?

Obiectiv ratat pentru Gloria Todiresti. La începutul acestei stagiuni, oficialii echipei anuntau cã obiectivul este calificarea în play-off-ul Ligii 5. Însã, dupã prima parte a campionatului, todirestenii au acumulat doar sase puncte si se aflã acum la sapte puncte de locul trei, ultimul care asigurã calificarea în play-off. Chiar si asa, reprezentantii Gloriei nu renuntã si spun cã vor lupta pânã la capãt. “La începutul acestui sezon, obiectivul nostru a fost calificarea în play-off, dar acum este putin probabil sã mai reusim acest lucru. Chiar si asa, eu cred pânã la final în sansa noastrã. Cum multã muncã si dorintã sperãm sã reusim. Avem o echipã tânãrã, cu jucãtori sub 20 de ani si doar 4 jucãtori cu experientã, cu vârste apropiate de 30 de ani”, a declarat Marian Cibotaru.

Au nevoie de sprijinul Primãriei Todiresti

Echipa de fotbal a comunei Todiresti are nevoie de sustinere din partea Primãriei, pentru a putea crea o echipã competitivã. Presedintele echipei, Marian Cibotaru, s-a arãtat dezamãgit de faptul cã primarul nu vrea sã ajute echipa de fotbal a comunei. “Continuãm povestea pe care am început-o în anul 2017. Ne dorim sã avem o echipã competitivã cu care sã ne clasãm pe primele locuri ale clasamentului, însã nu avem sustinere din partea autoritãtilor locale. Am mers de multe ori la primar, dar deocamdatã nu vrea sã se alãturi proiectului nostru”, a spus Marian Cibotaru.

Gloria are, în acest moment, un lot de 17 jucãtori!

Pentru returului campionatului judetean de fotbal,Gloria Todiresti va folosi un lot restrâns, de doar 17 jucãtori. Iatã lotul echipei: George Hrimiuc (portar), Ionut Panainte, Rãzvan Nica, Cãtãlin Timofte, Alexandru Ghirvan, Mihai Cojan, Ionut Fînariu (fundasi), Eusebiu Grîu, Alexandru Soroceanu, Dragos Nica, Marian Grosu, Dãnut Anton, Rãzvan Cojan, Iulian Zaharia, Alexandru Kocsis (mijlocasi), Ciprian Topalã, Marian Cibotaru (atacanti). Antrenor: Marian Cibotaru.