|

Topul corupției din spitale, publicat de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății, prin compartimentul de integritate, a realizat în acest an (7 luni, ianuarie-iulie 2019) o monitorizare a performanțelor spitalelor în domeniul prevenirii și combaterii mitei în spitalele din România.

Studiul a presupus ca un număr de pacienți să răspundă prin SMS la întrebări legate de serviciile medicale primite, de activitatea asistenților medicali, dacă au primit sau nu explicații clare cu privire la diagnostic și tratament, iar la punctul 9, dacă li s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente și dacă ar fi dispuși să raporteze cazurile respective la responsabilul anticorupție al ministerului.

În urma răspunsurilor centralizate, a rezultat și un top al spitalelor din țară, în care s-a solicitat  mită. Spitalul Județean de Urgență Bacău se află pe locul 27 din cele 351 de spitale chestionate.

„Nu știam de acest sondaj, acum aflu. Ce știu este că la momentul la care ne-am acreditat am implementat și noi un astfel de mecanism, niște standarde antimită, avem proceduri”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, Adrian Popa.

Pe primul loc în topul corupției se află Spitalul Universitar din București, urmat de Spitalul Județean Brăila și Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan din București. …https://zdbc.ro/topul-coruptiei-din-spitale-publicat-de-ministerul-sanatatii-pe-ce-loc-se-afla-spitalul-judetean-de-urgenta-bacau/