|

Toţi românii trebuie să facă asta până pe 25 mai. Ce AMENZI riscă cei care ignoră DECIZIA ANAF

ANAF reaminteste contribuabililor cã 25 mai 2016 este termenul limitã pentru depunerea Declaratiei 200 privind veniturile realizate în România în 2015. Formularul poate fi completat oricând online, prin accesarea “Serviciului Privat Virtual” la adresa https://pfinternet.anaf.ro.

Alternativ, utilizând un certificat digital, formularul poate fi completat prin accesarea adresei www.eguvernare.ro, secțiunea „Depunere declarații”. De asemenea, formularul completat pe hârtie poate fi trimis prin poștã sau depus direct la registratura administrației fiscale în a cãrei razã teritorialã se aflã domiciliul contribuabilului.

Trebuie sã completeze aceastã declaratie persoanele fizice care realizeazã în România, individual sau într-o formã de asociere, venituri în bani si/sau în naturã din:
1. activitãti independente;
2. cedarea folosintei bunurilor;
3. activitãti agricole, pentru care venitul net se stabileste în sistem real;
4. pisciculturã;
5. silviculturã;
6. transferul titlurilor de valoare, altele decât pãrtile sociale si valorile mobiliare în cazul societãtilor închise;
7. operatiuni de vânzare-cumpãrare de valutã la termen, pe bazã de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationalã a Valorilor Mobiliare;
8. jocuri de noroc.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/toti-romanii-trebuie-sa-faca-asta-pana-pe-25-mai-ce-amenzi-risca-cei-care-ignora_292858.html#ixzz48uHykXce