|

Tragedie într-o familie din Bârlad

Adio, doamna profesoarã!

ACCIDENT Peste 50 de elevi si 14 cadre didactice din Targu Frumos au participat marti, 30 noiembrie, în Bârlad la înmormântarea profesoarei Anca Renata Croitoru (fostã Strîmbei). Elevii de la Liceul «Ion Neculce  din Târgu Frumos unde era profesoarã bârlãdeanca Anca Renata, au închiriat un autocar pentru a veni la Bârlad, acolo unde va avea loc înmormântarea. Tânãra profesoarã, de 27 ani, provine dintr-o familie modestã din municipiul Bârlad si a murit vineri, 26 noiembrie, într-un tragic accident de masinã, produs pe drumul Iasi – Târgu Frumos, la Letcani. Elevii au însotit-o pânã la cimitirul din Bârlad, plângând-o cu lacrimi amare pe profesoara de limba englezã, Anca Renata Croitoru (Strîmbei).

Anca Renata Strîmbei, a decedat în urma unui accident rutier petrecut în urmã cu câteva zile în Letcani. Anca Renata Strîmbei avea 27 de ani si era un profesor foarte apreciat de elevii sãi. Dupã terminarea Facultãtii de Litere, din cadrul Universitãtii “Al. I. Cuza”, aceasta s-a angajat ca profesor de englezã la Liceul “Ion Neculce” din Târgu Frumos. Mai mult, era si diriginte la clasa a XII-a E. Potrivit politistilor, Anca Renata Strîmbei (27 de ani) conducea un Opel Tigra si se îndrepta cãtre Târgu Frumos. Anchetatorii spun cã principala cauzã a accidentului o reprezintã faptul cã rotile autoturismului condus de tânãra profesoarã nu erau echipate cu anvelope de iarnã. “Dupã trecerea la nivel cu calea feratã, pe fondul carosabilului umed, a conditiilor meteorologice nefavorabile, lapovitã si ninsoare si a echipãrii tuturor celor patru roti cu anvelope de varã, conducãtoarea auto a pierdut controlul autovehiculului si a pãtruns pe sensul opus de circulatie, unde a intrat în coliziune cu o autoutilitarã Mercedes Benz, care circula regulamentar si care era condusã de un tânãr în vârsta de 21 ani, din judetul Ilfov”, a declarat imediat dupã producerea accidentului Virginia Pralea, purtãtor de cuvânt al Politiei municipiului Iasi.

Dramã de proportii în familia profesoarei decedate

În urmã cu câteva zile a decedat si bunicul Renatei Strîmbei. Astfel, în familia acesteia au avut loc douã înmormântãri la distantã de douã zile. Înmormântarea profesoarei Anca Renata Strîmbei a avut loc marti, 30 noiembrie, cortegiul funerar pornind de la Biserica “Sf. Ioan” la orele 13.30 . Zeci de elevi cu ochii în lacrimi si-au condus profesoara pe ultimul drum. “Anca era o persoanã extrem de iubitã de cãtre elevi si de colegi. Era plinã de farmec si de energie. Este o veste socantã, pe care încã refuzãm sã o credem. Cred cã si salariile foarte proaste din învãtãmãnt au o contributie la aceastã moarte. Dacã avea cauciucuri de iarnã poate nu se întâmpla asa. Nu a avut bani sã-si cumpere cauciucuri de iarnã. Toata scoala plânge”, a declarat Emilia Talpalaru, directoarea Liceului “Ion Neculce” din Târgu Frumos. Dumnezeu sã o odihneascã!