|

Transferuri spectaculoase în Liga Nationalã, la Vaslui e liniste

Strategie sau neputintã?

LA CAPÃTUL OPUS… Sezonul viitor al Ligii Nationale de handbal masculin se anuntã a fi unul dintre cele mai disputate din istorie. Dinamo si CSM Bucuresti rãmân principalele favorite la câstigarea titlului, însã acestora li se adaugã HC Dobrogea Sud Constanta, Steaua Bucuresti si Minaur Baia Mare, echipe care s-au întãrit puternic în aceastã varã. Si dacã la majoritatea cluburilor e agitatie mare, fiecare încercând sã-si întãreascã compartimentele cu probleme, la Vaslui e liniste si pace. HC Vaslui, HC Buzãu si CSM Fãgãras sunt singurele echipe din Liga Nationalã care, pânã în prezent, nu au anuntat niciun transfer.

De departe, cea mai activã echipã pe piata transferurilor este Dinamo Bucuresti, care îsi întãreste lotul atât pentru întrecerea internã cât si pentru Liga Campionilor. Campioana a transferat deja cinci jucãtori si se aflã în tratative cu alti trei. Dupã ce s-au înteles cu Nicusor Negru, Andrasz Szasz (ambii de la CSM Bucuresti) si Muhamed Zulfic (MYK Hentbol SK), “câinii” au parafat si transferurile a doi tunisieni: Amine Bannour, al treilea marcator în clasamentul golgheterilor la ultimul Campionat Mondial, si Alouini Kamel (29 ani, centru).

CSU Suceava si-a tras pivot din Vaslui

O altã echipã care nu a stat deloc degeaba în aceastã varã este CSU Suceava. “Studentii” si-au asigurat serviciile handbalistilor Valeriu Erhan de la Dunãrea Cãlãrasi, Cristian Adomnicãi de la Potaissa Turda si Alexandru Ionescu de la Stiinta Bacãu. Ionescu este un produs al scolii vasluiene de handbal si unul dintre cei mai buni jucãtori care au activat, în sezonul trecut, în Divizia A, însã, deocamdatã, “repatrierea” handbalistilor locali care au confirmat la cluburile din tarã nu se aflã printre prioritãtile conducerii HC Vaslui. Probabil se va merge, în continuare, pe “bombite” de imagine precum Marko Campar, care poate fi orice, mai putin pivot de Ligã Nationalã.

Fratii Bujor vor fi, din nou, coechipieri cu Dragos Soare

Mihai si Gabriel Bujor, cei mai buni handbalisti ai Vasluiului în ultimele douã sezoane au decis sã se transfere în aceastã varã la Dunãrea Cãlãrasi. Gemenii se vor reîntâlni acolo cu Dragos Soare, fostul pivot al Vasluiului, care a semnat, de asemenea, cu gruparea de la malul Dunãrii. În total, Cãlãrasiul a perfectat pânã în prezent nu mai putin de sase transferuri, iar lista rãmâne deschisã.

Vasluiul, Buzãul si Fãgãrasul, echipele cu zero transferuri anuntate

Desi au promis cã în sezonul viitor clubul nu va mai trece printr-o perioadã atât de dificilã precum cea de anul acesta, autoritãtile locale vasluiene nu par sã arate, deocamdatã, un interes prea crescut pentru situatia de la echipa de handbal. Potrivit unor informatii, o parte dintre jucãtori încã mai au de primit salarii restante, altii, cu contractele scadente în aceastã varã, nu stiu dacã vor mai continua sau nu la Vaslui, pentru cã nimeni de la club nu le-a fãcut o ofertã în acest sens. În toatã aceastã degringoladã, campania de transferuri pare ceva iesit din comun, mai ales cã echipa nici mãcar antrenor nu are. De altfel, HC Vaslui, HC Buzãu si CSM Fãgãras sunt singurele echipe din Liga Nationalã care pânã la aceastã orã nu au raportat niciun transfer. Cu maniera asta de lucru nu ne rãmâne decât sã ne rugãm pentru încã un sezon cu obiectiv “mãret”, salvarea de la retrogradare!