|

Transmir a început “bãtãlia finalã” pentru satul Mãrãseni: se toarnã stratul de uzurã

MOBILIZARE GENERALÃ… Compania de constructii Transmir s-a mobilizat exemplar, pentru a realiza o asfaltare de exceptie în satul Mãrãseni, la câtiva kilometri de Vaslui. Dupã ce, în sãptãmânile trecute, constructorii de la Transmir au turnat 8,6 km de asfalt pe toate ulitele satului, de ieri a început operatiunea finalã, turnarea stratului de uzurã. Uluiti, sãtenii din Mãrãseni au privit coloanele de masini ale Transmir, pline cu bitum fierbinte, care au asteptat la rând pentru a fi golite pe ulitele localitãtii. Întreaga operatiune s-a desfãsurat sub privirile primarului Mihai Moraru, cel care este foarte multumit de lucrarea executatã de Transmir. “În douã sau trei zile, la ritmul în care se lucreazã, tot satul va fi asfaltat, o lucrare foarte, foarte bine realizatã”, a spus primarul Moraru.

În fiecare zi, pânã la finalul asfaltãrii complete a satului Mãrãseni, în zonã vor fi trimise câte 40 de masini încãrcate cu bitum fierbinte, ceea ce aratã dorinta constructorului Transmir de a preda la timp si în conditii de calitate maximã acest obiectiv de investitii. De altfel, din ceea ce am vãzut ieri, asfaltul turnat aratã impecabil, mai ales cã lucrãrile se desfãsoarã sub privirile dirigintelui de santier si a primarului Mihai Moraru. Acesta si-a amintit, ieri, de un episod petrecut cu multi ani în urmã, pe când nu era încã la primãrie. “Sotia mea preda aici, la Mãrãseni, iar eu o aduceam zilnic cu masina. Într-o zi, dupã o ploaie teribilã, am venit cu sotia la scoala din sat, iar la întoarcere am vãzut doi copii cãzuti în noroaie. Bineînteles, mi s-a fãcut milã de ei si i-am dus acasã. M-am dus la primãrie, era dl. Huzum primar, si am discutat cu contabila. Am rugat-o sã caute bani în buget, mãcar sã pietruiascã ulitele de la Mãrãseni, cã nici copiii nu se pot duce la scoalã. Mi-a dat asa un rãspuns ironic, cum cã “Nu sunt bani”. Atunci când am ajuns la primãrie, patru dintre angajatii care credeau cã îsi pot bate joc de oameni în continuare au plecat acasã. Oamenii sunt cei mai importanti”, ne-a mãrturisit primarul Moraru.

Specialistii Transmir lucreazã la foc continuu, masinile vor sosi în coloanã la Mãrãseni

În maxim trei zile, crede edilul, satul va fi asfaltat în totalitate, o lucrare care se anuntã de pe acum de exceptie, datã fiind calitatea lucrãrilor si forta de muncã, dar si tehnica implicatã. Rãmâne, imediat ce se toarnã si stratul de uzurã, un efort impresionant de a realiza santuri betonate de-a lungul drumurilor de o calitate europeanã, realizate de Transmir, adicã în jur de 16 km de drumuri. “Mi-as fi dorit sã terminãm lucrãrile în aceastã toamnã, dar nu cred cã este posibil. Se va lucra pe cât de mult se poate, la santuri betonate. În primãvarã, cred cã vom receptiona lucrarea, se anuntã de pe acum o investitie extrem de bine realizatã. Felicitãri, constructorilor de la Transmir”, a spus primarul Moraru. În aceste zile, ar trebui sã înceapã si lucrãrile la aductiunea de gaze în Mãrãseni, mai ales cã primãria a predat amplasamentul cãtre operatorul Gaz Est.

O salã de sport ultramodernã, în spatele primãriei Stefan cel Mare

Nu este singura veste bunã pentru locuitorii comunei, în aceste zile. Joi, primarul Mihai Moraru a semnat, la CNI, contractul pentru viitoarea salã de sport, care se va ridica în spatele primãriei. O salã de sport modernã, cu 102 locuri pe scaune, de care constructorul se poate apuca de lucru încã din toamna aceasta, dacã vremea o va permite. “Este o veste bunã pentru cei 220 de copii, si nu numai. De patru ani vorbesc de aceastã salã, mã zbat, iar acum au apãrut rezultatele”, ne-a mai spus primarul Moraru.