|

Trei indivizi „asociati” cu Gicã, Spaima pãcãnelelor din Bârlad, prinsi de politie!

PRINSI SI PRIPONIȚI Politistii bârlãdeni au retinut pe 23 martie, trei bãrbati din „gasca zurli” a lui Gicã-Spaima pãcãnelelor din Bârlad. Doi dintre ei, unul de 18 ani si altul de 16, în calitate de complici ai minorului Gicã-Sergiu Lupu, de 15 ani, cunoscut ca si „Spaima pãcãnelelor” si care au participat la sãvârsirea mai multor infractiuni de tâlhãrie si furt, iar al treilea, un bãrbat de 23 de ani acuzat de comiterea infractiunii de tãinuire. Cei trei au fost dusi la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad, unde procurorul de caz a decis instituirea mãsurii controlului judiciar pe o perioadã de 60 de zile.

Politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Bârlad au probat activitatea infractionalã a trei bãrbati, unul de 23 de ani, altul de 18 ani si un minor de 16 ani, toti din Bârlad, bãnuiti de sãvârsirea sub forma complicitãtii a mai multor infractiuni de tâlhãrie si furt. Acestea ar fi fost sãvârsite în perioada decembrie 2019 – februarie a.c., prin smulgerea obiectelor de valoare de la victime, respectiv furturi din societãti comerciale. În urma activitãtilor specifice desfãsurate de politistii bârlãdeni, au fost identificati si s-a stabilit cã au ajutat un autor deja identificat si arestat preventiv în cauzã încã din luna februarie (Gicã Lupu, 15 ani). Prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunilor a fost în valoare de peste 7.000 de lei. Bãrbatul de 23 de ani era tãinuitorul, adicã cel care primea marfa furatã si o vindea. Procurorul de caz a instituit asupra celor trei complici ai lui Ghicã, Spaima Pãcãnelelor, mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Vã reamintim cã cei trei bãrbati retinuti l-au ajutat sã devinã hot si tâlhar pe minorul Gicã Lupu, de 15 ani, „Spaima pãcãnelelor”. Pasionat de pãcãnele si cunoscut jandarmilor pentru aceastã meteahnã, Gicã a comis-o grav, în seara de 19 decembrie 2019. Bãiatul a venit într-o salã de jocuri, unde a pierdut o sumã de bani, circa 4000 de lei, din spusele sale. Furios cã l-a pãrãsit norocul, acesta s-a dus tintã la gestionarã, cerându-i sã-i dea, nici mai mult, nici mai putin, decât… casa de marcat! Femeia nu l-a bãgat în seamã, însã individul a intrat dupã tejghea, a îmbrâncit-o si s-a repezit la sertarul cu bani, pe care l-a luat cu totul si a fugit. Pe 12 februarie în municipiul Bârlad, în jurul orelor 11.43, la numãrul 112, Politia a fost anuntatã cã un tânãr de 15 ani a smuls portofelul unei femei, mai precis chiar al mamei sale, din mânã, fugind cu o sumã importantã de bani. Totul s-a petrecut pe platoul din fata Hotelului Moldova din Bârlad. Minorul a fost prins de politie pe strada Primãverii, a fost retinut si audiat la sediul Politiei Bârlad. Acum este arestat preventiv pentru 30 de zile.