|

Trei rãniti si un autoturism proptit cu buldoexcavatorul, în urma unui accident

ACCIDENT…Soferul unei masini cu volan pe dreapta a comis, marti dupã-amiazã, un grav accident de circulatie la intrare în localitatea Dragomiresti, în urma cãruia au fost rãnite trei persoane. În urma evenimentului rutier, victimele au ajuns la spital, pentru investigatii medicale amãnuntite.

Soferul autoturismului cu volan pe dreapta se deplasa pe directia Vaslui-Bacãu, iar la intrare în localitatea Dragomiresti, într-o curbã deosebit de periculoasã, a pierdut controlul volanului si a intrat pe celãlalt sens de mers, lovind o masinã marca Toyota, înmatriculatã în Republica Moldova, care venea dinspre Bacãu. În urma impactului, trei persoane aflate în autoturismul Toyota au avut nevoie de îngrijiri medicale. Sotia soferului, care se afla pe scaunul din dreapta fatã, a fost cel mai grav rãnitã. Si pasagerul de pe bancheta din spate a avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale, acesta fiind în stare de soc.

“M-am trezit cu el pe sensul meu de mers”

Soferul autoturismului marca Audi a declarat cã de vinã pentru producerea accidentului ar fi fost de fapt celãlalt sofer, din masina Toyota. “M-am trezit cu el în fata mea. Probabil a vrut sã taie curba, nu-mi explic ce cãuta pe sensul meu de mers. Vitezã nu aveam, pentru cã urma sã intru în curbã si de altfel nici urme de frânã nu se vãd. Când l-am vãzut în fata mea, m-am panicat si am apãsat pedala de acceleratie, de asta cele douã masini sunt în pozitiile pe care le vedeti. Nu mã consider vinovat de producerea accidentului”, ne-a delcarat soferul autoturismului cu volan pe dreapta.

Zonã deosebit de periculoasã

Impactul dintre cele douã masini a fost atât de puternic încât autoturismul Toyota a fost proiectat în afara pãrtii carosabile, pe marginea unui sant adânc de câtiva metri. De teamã sã nu se rostogoleascã, angajatii primãriei Dragomiresti au adus buldo-exacavatorul comunei, de care au proptit autoturismul cu niste sufe. Tot cu ajutorul utilajului primãriei, dupã ce Politia a fãcut toate mãsurãtorile, cele douã autoturisme au fost tractate, pentru a debloca circulatia. În cele aproximativ douã ore, cât timp oamenii legii si-au fãcut treaba, cozile de masini s-au întins pe câtiva kilometri, spre nemultumirea soferilor, care nu stiau ce se întâmplã. Sãtenii din Dragomiresti spun cã nu e prima datã când în zona respectivã se produc accidente. “Aproape cã nu este an în care sã nu avem cel putin un accident aici. Mai ales iarna, când e gheatã pe jos, masinile alunecã si se opresc în gardul unei femei care are casã fix în curbã. Într-un an s-a trezit cu un motociclist pe acoperisul casei. Se produc accidente, mai ales din cauza tineretului din ziua de azi, care conduce foarte haotic, cu vitezã, cu telefoanele în mânã, cu muzica datã la maxim. Nu mai sunt atenti la drum, la celelalte masini”, ne-a spus o martorã a evenimentului rutier de ieri.

Dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã

Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã. “Evenimentul rutier a fost semnalat la ora 12:55, prin apel la serviciul unic de urgentã 112. În accident au fost împlicate douã autoturisme, unul înmatriculat în Vaslui, care se deplasa pe directia Vaslui-Bacãu si celãlalt înmatriculat în Republica Moldova, care se deplasa spre Vaslui. Într-o curbã deosebit de periculoasã la dreapta, conducãtorul auto al masinii înmatriculate în Vaslui a pierdut controlul volanului si a pãtruns pe contrasens, lovind masina din Republica Moldova. În masina de Vaslui erau doi bãrbati si o femeie, iar în cealaltã masinã erau trei persoane. La spital au fost transportate cele trei persoane care se aflau în masina înmatriculatã în Republica Moldova. Ambii soferi au fost testati cu alcooltestul, rezultatul fiind zero. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui