|

Trei tineri din Vaslui amendati pentru cã… mâzgãleau un perete

ILEGAL… Trei tineri din Vaslui au fost sanctionati contraventional de politistii locali dupã ce au fost surprinsi în timp ce mâzgãleau peretele de sustinere a parcãrii din fata blocului nr. 425. Acestia au primit amendã în valoare de 250 de lei pentru încãlcarea prevederilor art. 2, pct. 14 din Legea nr. 61/1991. De asemenea, li s-au confiscat produsele cu care realizau graffiti: 5 tuburi de spray Acrylic Paint, 3 mãsti de protectie a cãilor respiratorii, un recipient de 0,5 l diluant.

Potrivit politistilor locali, tinerii au fost observati efectuând graffiti în seara zilei de 11 decembrie, de un politist care se afla în afara orelor de program: “acesta a comunicat aspectele constatate dispecerului de serviciu iar în urma sesizãrii, un echipaj de politie localã s-a deplasat în cartierul 13 Decembrie si a procedat la o verificare amãnuntitã a zonei, pentru a identifica cei patru tineri, cu ajutorul descrierii efectuate de colegul de serviciu. În timp ce se deplasau pe str. Bucovinei, politistii locali au observat patru tineri, însã pe mãsurã ce se apropiau de acestia, doi dintre ei au fugit. Politistii locali au legitimat cele douã persoane, constatând cã sunt elevi ai Liceului Stefan Procopiu, cu vârsta de 16, respectiv 18 ani. Prin metode specific politienesti, a fost identificatã a treia persoanã, în vârstã de 17 ani, cu domiciliul în Vaslui, pe numele cãreia a fost întocmit proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, în baza acelorasi prevederi legale”.

Desenele de tip graffiti au prins amploare în Vaslui: “au fost regãsite picturi pe indicatoare rutiere si pe diverse clãdiri”

Totodatã, aspectele constatate au fost comunicate Politiei Municipiului Vaslui si Inspectoratului Judetean de Jandarmi, pentru ca, în cadrul activitãtilor specifice, sã adopte mãsurilor care se impun în scopul eradicãrii acestui fenomen. “Pe aceastã cale, informãm cetãtenii municipiului Vaslui cu privire la faptul cã, în ultima perioadã de timp, efectuarea de graffiti a prins amploare, fiind regãsite picturi pe indicatoare rutiere si pe diverse clãdiri, ceea ce reprezintã un factor de risc pentru siguranta circulatiei rutiere. Apelãm la spiritul civic al locuitorilor municipiului si îi rugãm ca, de fiecare datã când constatã aspecte de natura celor expuse mai sus, sã apeleze de îndatã Dispeceratul Politiei Locale Vaslui la numerele de telefon: 0745376704, 0235/315756, pentru a se interveni cu operativitate în luarea mãsurilor care se impun”, au mai transmis politistii locali.