|

Tributul gerului: alti doi bãtrâni morti, unul dintre ei, muscat de câini!

MOARTE NÃPRAZNICÃ Douã persoane au fost gãsite, ieri, decedate din cauza frigului, în zona Bârlad. Ambele persoane decedate sunt în vârstã si locuiau singure, lucru care le-a fost fatal. Femeia, din satul Jigãlia (Suletea), a fost prima gãsitã moartã în zãpada din fata usii, iar bãtrânul, de 67 de ani, din satul Horga (Epureni), a fost gãsit de vecini, muscat tot pe fatã de cei patru cãtelusi pe care îi crestea în casã cu el. Ambii bãtrâni morti sunt acum la Medicinã Legalã Vaslui, unde se efectueazã astãzi necropsia, pentru stabilirea exactã a cauzei decesului. Numãrul persoanelot rãpuse de frigul cumplit, în judetul Vaslui a ajuns la patru.

Prima persoanã a fost descoperitã în satul Jigãlia, comuna Suletea, ieri, la orele 11.00. O femeie de 76 de ani, Porfira Mihãies, din satul Mitoc, comuna Banca, ce locuia de câtiva ani la niste nepoti din Jigãlia, într-o casã pãrãsitã, a fost gãsitã moartã în fata usii, în zãpadã. Femeia a murit cel mai probabil pe timpul noptii, când a iesit din casã, s-a împiedicat si a cãzut în zãpadã, nemaiputând sã se ridice. Primarul comunei Suletea, Ciprian Tamas, a precizat cã femeia a fost vizitatã de asistentul social si de el personal pe 29 – 30 decembrie, când i-au propus sã o mute pe perioada iernii într-o casã mai acãtãrii, a unui localnic, care era plecat si care si-a dat acordul ca sã o gãzduiascã. Profira Mihãies a refuzat categoric. Acum douã zile, pe 9 ianuarie, primarul Tamas a fost si i-a dus femeii o roabã de lemne, pãturi si alimente. Însã pe 10 ianuarie noaptea, ea a iesit din casã, s-a împiedicat si a cãzut în zãpadã, unde a gãsit-o astãzi, la orele 11.00, unul dintre nepoti. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui pentru necropsie.

A murit de frig, lângã cãteii care l-au muscat de fatã!

Tot ieri, în jurul orelor 13.30, în satul Horga, comuna Epureni, a fost descoperit decedat un bãtrân de 67 de ani, Orman Cezar. Bãtrânul, care nu mai fusese vãzut de vecini de câteva zile, avea vreo patru cãtei pechinezi, pe care îi tinea în casã, iar oamenii i-au auzit urlând si au intrat sã vadã ce se întâmplã. Au gãsit cadavrul bãtrânului, care locuia singur, doar cu cei patru cãtelusi, cãzut lângã usa de la intrare, iar bãtrânul avea muscãturi pe fatã, semne lãsate de cãteii sãi. Bãtrânul Orman Cezar pare decedat de mai multe zile. Politistii criminalisti au fãcut cercetãri la fata locului si au dispus necropsia cadavrului, pentru a afla cauza mortii lui Cezar Orman. Cei patru cãtelusi au fost luati de un familie tânãrã, vecini cu bãrbatul care si-a gãsit moartea atât de cumplit, înconjurat de patrupedele sale. În ultimile zile, alte douã persoane au fost descoperite înghetate. Un bãrbat din Delenii de Jos care a cãzut în zãpadã exact în fata usii si nu s-a mai ridicat si de asemenea, o femeie din Codãiesti care a fost descoperitã înghetatã chiar în fata portii.