|

Tudor Polak considerã cã liderul de sindicat de la Transurb a fost „mazilit” din cauza troleibuzelor invizibile din Vaslui

ATAC… Tudor Polak reactioneazã dur fatã de concedierea liderului de sindicat de la Transurb. Secretarul de Stat din Ministerul Muncii considerã cã, de fapt, e vorba despre o rãzbunare împotriva unui om care a tras primul semnal de alarmã cã societatea de transport public a Primãriei Vaslui este o mare gaurã neagrã a bugetului orasului. „Ionitã Samir plãteste astãzi pentru îndrãzneala de a-i spune primarului cã la Transurb s-au fãcut investitii de miliarde de lei în troleibuze si linii electrice, iar de patru ani locuitorii cãlãtoresc tot cu autobuzele aduse de Cristea, vechi de 15 ani. S-au angajat chiar si electricieni la acea societate pentru troleibuze invizibile, cã asa le-a impus proiectul european accesat, iar acestia se fac cã lucreazã si câstigã salarii frumusele pe spinarea unor soferi si taxatoare prost plãtite. Vã mai amintiti probabil acele troleibuze care au circulat vreo patru zile prin Vaslui si acum stau garate dupã ce s-a plãtit o poalã de bani? Stiti de ce nu merg? Tot liderul de sindicat ne-a spus secretul si iatã cã acum plãteste. Acele troleibuze au fost cumpãrate gresit si nu pot fi adaptate la reteaua construitã din bani europeni. Deci continuã bãtaia de joc si vinovatul, iatã cã, l-au gãsit. Este un lider de sindicat, care a avut curajul sã spunã adevãrul”, si-a început Tudor Polak atacul împotriva celor care l-au umilit pe liderul de sindicat.

Troleibuzele nefolositoare si incompetentii din Transurb par sã fie unele din pietrele de moarã ale primarului Pavãl în aceastã campanie. Cu 30 de soferi si maxim 20 taxatoare, Transurbul a devenit o sinecurã pentru clientela PSD din Consiliul Local. Aproape 90 de oameni lucreazã acolo, din care 40 nici nu stiu ce fac. Unii chiar îsi completeazã veniturile si ajung sã lucreze câte 26 de ore pe zi. Un fel de rai al puturosilor, dacã e sã punem la socotealã grãmada de electricieni care dorm si, culmea, sunt si neprofesionisti. Transurbul a plãtit o facturã destul de mare de energie reactivã, pentru cã inginerii inteligenti angajati au declupat statia de redresare, chipurile pentru a face economie si s-au trezit cu pocinogul. Nu mai vorbim de linia de troleibuz si autogara care stau nefunctionale, desi are patru ani de când este receptionatã. Bani europeni aruncati în vânt, doar de dragul unor investitii fantomã. Acestea au fost problemele ridicate de liderul de sindicat, Samir Ionitã pentru care a plãtit cu desfacerea contractului de muncã. S-a preferat politica pumnului în gurã, a intimidãrii si nicidecum a dialogului. Opozitia, prin vocea liberalului Tudor Polak, reactioneazã prompt: „Nu vreau sã mã pronunt asupra deciziei prin care se desface contractul de muncã al liderului de sindicat de la SC TRANSURB SA. Sunt institutii ale statului care au aceste competente. În schimb îmi pare cel putin dubios faptul ca apar tot felul de decizii în baza unor presupuse abateri disciplinare tocmai pe fondul unei relatii din ce în ce mai deteriorate între conducerea SC TRANSURB SA si reprezentantii sindicatului, care s-au soldat cu plângeri penale, conflicte de muncã si alte numeroase probleme de care este constientã si opinia publicã din municipiul Vaslui. Întrebarea este dacã nu cumva conducerea SC TRANSURB SA, mã refer aici la doamna director Mariana Plãcintã, se rãzbunã într-un mod brutal pe angajati pentru diferite sesizãri pe care acestia le-au fãcut de-a lungul timpului”, a mai spus acesta.

Lipsa de fair-play a primarului Pavãl fatã de liderul de sindicat

Tudor Polak îl atacã direct pe Pavãl, fiindcã îl considerã direct vinovat de dezastrul de la Transurb, dar mai ales îl acuzã de lipsã de fair-play: „Domnul primar Vasile Pavãl stia de la liderul de sindicat toate problemele de acolo. L-a dus cu vorba un an, lãsând sã se înteleagã cã va lua mãsuri, anulând astfel acel protest anuntat si dupã ce a mai trecut timpul l-a dat afarã, ca pe un gunoi. Problema este clar una de management al acestei societãti, care din pãcate a devenit în ultimii ani o veritabilã gaurã neagrã în bugetul municipiului Vaslui. Se pare însã cã singurul care nu a aflat de existenta acestei situatii este si singurul care ar fi putut si ar fi trebuit sã o rezolve de foarte mult timp. Domnul primar trebuia sã o demitã pe doamna director de foarte mult timp, în schimb faptul cã sunt colegi de partid pare cã are o importantã mult mai mare în ochii domniei sale”, a mai spus secretarul de stat.