|

Tupeu incredibil: plutonierul care a vrut sã-si omoare iubita cu ciocanul, vrea în libertate!

REFUZAT… Fostul plt. George Tiberiu Leonte, arestat preventiv în luna iunie pentru tentativã de omor si violare de domiciliu, a cerut sã fie pus sub control judiciar sau arestat la domiciliu. A fost refuzat categoric de de judecãtorii Tribunalului Militar Iasi, asa cã avocatii plutonierului Leonte au fãcut apel. Vã reamintim cã George Tiberiu Leonte, din Bârlad, angajat al UM 01458 din cadrul Garnizoanei Bârlad, a ajuns dupã gratii, în luna iunie, dupã ce, conform procurorului militar de caz, „la data de 02 iunie în jurul orei 01.00 plt. Leonte George Tiberiu din cadrul UM 01458 Bârlad a pãtruns farã drept în locuinta persoanelor vãtãmate V. A., V. P., T. D. din com. Grivita, jud. Vaslui unde, pe fondul geloziei, le-a agresat si lovit cu un ciocan în zona capului, acestea suferind leziuni corporale si traumatisme”, se precizeazã în referatul cu propunerea luãrii mãsurii arestãrii preventive pentru 30 de zile.

Judecãtorii Tribunalului Militar Iasi au dat sentinta în cazul solicitãrii fãcute de Leonte George Tiberiu, plutornierul din Garnizoana Bârlad care în luna iunie a tinut prima paginã a ziarelor: a vrut sã-si omoare iubita si pe pãrintii acesteia cu un ciocan. Pe 9 august acestia au decis: „Respinge ca nefondatã, cererea de revocare a mãsurii arestãrii preventive si cererea de înlocuire a mãsurii arestãrii preventive cu mãsura preventivã a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar, formulatã de inculpatul plt. L G T, militar în cadrul UM 01458 Bârlad, judetul Vaslui, cercetat, în calitate de inculpat, sub aspectul sãvârsirii a infractiunilor de tentativã la omor calificat si violare de domiciliu si, în calitate de suspect, pentru sãvârsirea infractiunii de amenintare„ se mentioneazã în sentinta datã de judecãtorii militari ieseni. Plutonierul Leonte a fãcut, pentru a doua oarã, apel la Curtea Militarã de Apel Bucuresti, unde s-a adresat si în iunie pentru a fi pus sub control judiciar sau arestat la domiciliu, însã nici judecãtorii bucuresteni nu au fost de acord cu solictarea lui Leonte. Dar, cum spune un clasic în viatã „orice om e dator sã încerce”. Plutonierul bârlãdean care este acuzat de tentativã la infractiunea de omor calificat, crede cã totusi va putea îndupleca într-un final judecãtorii militari.

Vã reamintim cã Parchetul Militar de pe lângã Tribunalul Militar Iasi efectueazã cercetãri în cadrul dosarului penal constituit pentru sãvârsirea de cãtre plt. Leonte George Tiberiu din cadrul UM 01458 Bârlad a infractiunilor de violare de domiciliu si tentativã de omor calificat aflate în concurs. „ La data de 02 iunie 2019 s-a dispus retinerea suspectului plt. Leonte George Tiberiu din cadrul UM 01458 Bârlad pentru sãvârsirea infractiunilor de violare de domiciliu si tentativã de omor calificat aflate în concurs. La data de 03 iunie 2019 s-a sesizat instanta competentã Tribunalul Militar Iasi pentru luarea mãsurii arestãrii preventive pe o duratã de 30 de zile fatã de inculpatul plt. Leonte George Tiberiu pentru sãvârsirea infractiunilor de violare de domiciliu si tentativã de omor calificat aflate în concurs”, a transmis pentru cotidianul nostru, lt.col procuror Chirvase Catrinel, purtãtorul de cuvânt al Parchetului Militar Iasi.

CITISI SI: http://www.vremeanoua.ro/militarul-gelos-care-si-a-desfigurat-iubita-a-fost-arestat