|

Tupeu! Prins la graniță cu o mașină, deși avea permisul anulat

Un tânăr din Republica Moldova, care a sperat să treacă frontiera cu o mașină, cu toate că avea permisul de conducere anulat, s-a ales până la urmă cu un dosar penal.

În vârstă de 23 de ani, A.A. s-a prezentat pe 28 martie a.c. în PTF Stânca, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din țară, la volanul unui autoturism Skoda Superb, înmatriculat în Cehia. Mai erau aproape 24 de ore până când punctul de tranzit urma să se închidă, iar tânărul s-a înarmat cu tupeu și a crezut că poate obține clemența polițiștilor de frontieră, mizând pe faptul că este situație de criză și că trebuie să se întoarcă în țară cu orice preț. Așa că, în momentul în care i s-au cerut documentele pentru control, cetățeanul moldovean a recunoscut cu non-șalanță că nu poate prezenta un permis de conducere, întrucât acesta i-a fost anulat anterior în Republica Moldova, în urma unui accident rutier.

Poliţiştilor de frontieră aproape că nu le-a venit să creadă și au făcut verificări suplimentare, realizând că tânărul nu mințea întrucât permisul de conducere chiar îii fusese anulat. Altfel spus, deși nu avea ce căuta la volan, tânărul și-a forțat norocul și a condus mașina până la graniță, crezând că va avea sorți de izbândă și va reuși să-i înduplece pe polițiștii de frontieră. Nu a fost așa, iar tânărul s-a ales cu un dosar penal, urmând să fie anchetat pentru conducere fără permis…https://www.monitorulbt.ro/local/2020/03/30/tupeu-prins-la-granita-cu-o-masina-desi-avea-permisul-anulat/