|

Tupeul soferului de 18 ani: „Lãsati-l pe el cã-i mort, pansati-mã pe mine cã-s rãnit”

DEZVÃLUIRI ULUITOARE

SOCANT…Ies la ivealã detalii uluitoare despre autorul accidentului mortal produs sâmbãtã, 23 martie, la orele 6:30 dimineata, pe DJ 243 Bãcani – Bârlad, un tânãr de 18 ani! Acesta a avut o atitudine sfidãtoare, tratând tragedia pe care tocmai o provocase prin uciderea inginerului Dumitru Zamfirache, cu un tupeu… mortal. A lãsat cu gura cãscatã cadrele medicale de pe Ambulantã, care au dezvãluit cã rareori le-a fost dat sã vadã atâta tupeu la un adolescent, ce nu s-a arãtat deloc impresionat de drama pe care a produs-o, luând viata unui OM! Mai mult, individul a strigat la cadrele medicale sã lase victima, pentru cã oricum e moartã, si sã-l panseze pe el. Florin B. avea permis de conducere de numai trei sãptãmâni, si a provocat tragedia, intrând pe contrasens. A pierdut controlul volanului, si s-a ciocnit frontal cu masina condusã de inginerul Zamfirache. Omul a murit pe loc, iar Florin B., împreunã cu „sustinãtorii” sãi, colegi si prieteni, unul mai tupeist ca altul, au atacat si în mediul on line pe oricine se declara socat de accidentul provocat de elevul Liceului Pedagogic din Bârlad.

Miercuri, 27 martie, a fost înmormântat inginerul Dumitru Zamfirache (sau Petricã, cum îi spuneau apropiatii), de 59 de ani, care a decedat într-un cumplit accident produs sâmbãtã, 23 martie, pe DJ 243, Bãcani-Bârlad. Accidentul a fost provocat de un tânãr de 18 ani, Florin B., din comuna Ivesti. Acesta se îndrepta spre Bârlad, dinspre Bãcani, unde, conform declaratiilor sale, a fost solicitat telefonic de niste prieteni sã vinã sã-i ia cu masina din Bãcani, pentru a ajunge la Bârlad. Martorii spun cã Florin B. a plecat de acasã în slapi, în pantaloni scurti si doar cu un tricou pe el, desi afarã era foarte frig. Exact deasupra Bârladului, la o curbã, tânãrul sofer, neexperimentat dar tupeist, a pãtruns pe contrasens si a intrat frontal, cu viteza de peste 100 de km la orã în masina Dacia Papuc, condusã regulamentar de Dumitru Z. Inginerul se afla la volanul masinii sale, îndreptându-se spre localitatea Bãcani la locul de muncã. El voia sã munceascã sâmbãtã, pentru cã luni, de Buna Vestire îsi luase liber ca sã meargã la Bisericã. N-a mai ajuns, deoarece din fatã, brusc, i-a apãrut o masinã, care circulã cu mare vitezã. Impactul a fost nimicitor, inginerul Dumitru Z. nemaiputând face nicio manevrã. A fost, pur si simplu, strivit, murind pe loc în urma leziunilor incompatibile cu viata pe care i le-a provocat impactul cu masina tânãrului.

„Lãsati-l pe el cã-i mort, pansati-mã pe mine cã-s rãnit”

La înmormântarea inginerului Zamfirache lumea era consternatã de felul în care acesta a murit, dar si de felul în care s-a manifestat tânãrul care a provocat accidentul. „Sã te apuci tu, cu permis de numai trei sãptãmâni, sã depãsesti în curbã, cu o vitezã uriasã pe drumul de la Bãcani??? Dar spun oamenii de pe Ambulantã cã soferul de 18 ani nu avea niciun fel de remuscare, din contrã, dupã ce cã acestia i-au dat o pãturã sã se înveleascã, pentru cã era în slapi, cu pantaloni trei sferturi si în tricou, el s-a apucat sã tipe la cadrele medicale de pe ambulantã sã-l panseze pe el, cã avea un deget zgâriat sau tãiat! „Lãsati-l pe el, nu vedeti cã-i mort, pansati-mã pe mine!”. Cei de pe ambulantã l-au atentionat cã trebuie sã se ocupe de victimã mai întâi, poate resuscitarea are succes, iar acesta cerea imperios sã fie el pansat la deget! Un tupeu incredibil, nu a arãtat niciun moment cã-i pare rãu pentru ce-a fãcut! Asa ceva nu am mai vãzut, câtã inconstientã, cât tupeu, ce vorbe urâte scotea!!”, a spus unul din martorii de la fata locului, care a asistat la sosirea ambulantei, la eforturile fãcute de cadrele medicale pentru a-l salva pe inginerul Zamfirache si evident, la circul tupeistului de numai 18 ani, de la Ivesti! Toti se întrebau, oare pãrintii sãi cum l-au lãsat sã iasã din casã la 5:30, în slapi, la volan? Vã reamintim cã în urma publicãrii pe site-urile de presã din judet a accidentului petrecut, prietenii si colegii elevului de 18 ani care a ucis un om nevinovat, au sãrit la gâtul jurnalistilor si a celor care comentau despre cum teribilismul unor copii cu masini puternice duce la adevãrate tragedii!

Inginerul Zamfirache a murit nevinovat din cauza tupeului mortal al pustiului din Ivesti!

Vã reamintim care a fost si pozitia IPJ Vaslui în acest caz: „În urma accidentului, soferul de 59 de ani din Bârlad a decedat. Soferul care se face vinovat de producerea accidentului este din comuna Ivesti, are 18 ani, si detinea permis de conducere de trei sãptãmâni. Acesta, într-o curbã de pe drumul judetean Bãcani – Bârlad, a pãtruns pe contrasens (el circula dinspre Bãcani spre Bârlad – n.r.), a pierdut controlul volanului si a intrat frontal în masina condusã de bãrbatul de 59 de ani, care se deplasa regulamentar (dinspre Bârlad spre Bãcani- n.r.). În urma impactului, victima a decedat. Soferul de 18 ani a fost testat pentru a se vedea dacã a consumat alcool, rezultatul fiind negativ. În cauzã s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpã si urmeazã sã se facã cercetãri”, a precizat pe 24 martie, Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Surse din anchetã au precizat cã se iau în calcul toate variantele, inclusiv o întrecere între masini, deoarece mai multi martori sustin cã au vãzut cum masina tânãrului elev de 18 ani se întrecea cu altã masinã. Ancheta va stabili cu exactitate dacã a fost sau nu vorba de o întrecere, de teribilism sau de inconstientã. Singurul lucru cert pe care si politia l-a confirmat, este cã inginerul Dumitru Zamfirache din Bârlad, circula regulamentar!