|

TVR, obligată să plătească penalități pentru o emisiune scoasă din grilă

Tribunalul București a decis că realizatorul emisiunii „Starea Nației”, Dragoș Pătraru, trebuie să primească aproape 30 000 de euro de la TVR, după ce emisiunea a fost scoasă din grilă, în iunie 2018.

Instanța a considerat drept abuzivă decizia conducerii TVR, însă sentința nu este definitivă.

Președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, spune că emisiunea a fost scoasă ca urmare a presiunilor PSD și cere, din nou, demisia Doinei Gradea, cea care conduce instituția. Deputatul liberal mai spune că acești bani vor fi plătiți de fiecare cetățean, nu de cei care au luat decizia.

„Întreb și eu, în calitate de cetățean al acestei țări plătitor de taxe și impozite, cine plătește toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?! Tot bugetul de stat?! Nu cumva costurile stabilite de instanță și plătite de TVR, ar trebui recuperate de la Gradea Doina din salariul ei muncit din greu?!”, se întreabă Știrbu.

Deputatul mai arată că „de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuții publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfășoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale cât și în rândul comportamentului conducerii față de angajații instituției”. … https://evz.ro/tvr-obligata-sa-plateasca-penalitati-pentru-o-emisiune-scoasa-din-grila.html