|

ULTIMA ORĂ! 1820 kg. deșeuri feroase confiscate în acțiunea de amploare a poliției privind siguranța transporturilor

1820 KILOGRAME DEȘEURI FEROASE CONFISCATE ÎN URMA ACȚIUNII PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

Pe parcursul a două zile, peste 100 de polițiști au acționat pe raza județului Vrancea pentru siguranța transporturilor și a călătorilor, în cadrul operațiunii organizată la nivel european – ,,RAIL ACȚION DAY – 24 BLUE”, sub egida RAILPOL.

În perioada 13 – 14 noiembrie 2019, polițiștii de la transporturi, ordine publică şi rutieră au desfășurat activităţi pentru prevenirea și combaterea furturilor de metale feroase şi neferoase de la componentele de infrastructură feroviară, din sistemul de transport şi distribuție a energiei electrice şi de gaze naturale, de îmbunătățiri funciare și de la reţelele de telecomunicaţii.

Totodată, s-a urmărit respectarea legalității înființării şi funcţionării societăţilor comerciale colectoare de metale feroase şi neferoase, precum şi transportul pe căile rutiere al unor astfel de materiale.

În cadrul acțiunii au fost verificate 36 de centre de colectare deșeuri feroase și neferoase, cu această ocazie fiind indisponibilizate în vederea confiscării 1820 de kg. deșeuri feroase.

Au fost efectuate controale în 5 locaţii cu potenţial criminogen ridicat (componente de la infrastructură critică depozitate şi neasigurate cu pază), precum şi în 10 staţii şi triaje de cale ferată.

Pe linia siguranţei transporturilor feroviare de mărfuri periculoase s-a acționat împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, fiind controlat un tren de marfă.

Cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări au fost efectuate verificări în 13 trenuri de persoane, nefiind însă depistaţi cetăţeni străini care să se afle în situaţia de şedere ilegală pe teritoriul României.

Totodată, în cadrul acţiunii au fost constatate 2 infracţiuni, au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenţionale, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 13.11.2019, ora 16.00, în municipiul Focșani, a fost oprit un autoturism iar cu ocazia verificării documentelor conducătorului auto s-a stabilit că acesta transportă deșeuri feroase, fără a deține documente de proveniență.
Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 12/1990 Rep., iar cantitatea de 700 de kg deșeuri feroase a fost confiscată. …https://monitoruldevrancea.ro/2019/11/15/1820-kg-deseuri-feroase-confiscate-in-actiunea-de-amploare-a-politiei-privind-siguranta-transporturilor/