|

UPDATE: Presupusa răpire din Bârlad nu se confirmă! Poliția Bârlad a dublat patrulele pe străzi! (FOTO, VIDEO)

CERCETĂRI…  Martorii oculari care au relatat la audieri scenele petrecute pe strada Vasile Pârvan, din zona Casei Sturdza,  spun că  o femeie care se afla în mașian VW Golf și-a pierdut cunoștința iar copilul care o însoțea a început să plângă. Șoferul autoturismului Volkswagen, speriat, a fugit printre blocuri. Atacatorii ar fi luat femeia și copilul din interiorul mașinii, i-au urcat în mașinile cu care veniseră și au fugit.  Dar comunicatele oficiale de la IPJ Vaslui infirmă cele relatate  demartori! „Nu există nici o sesizare  în acest sens și nici din cercetările efectuate aseară nu reese că că ar fi vorba despre o răpire! În cauză s-a deschis un dosar penal pentru distrugere și tulburarea liniștii și ordinii publice”, a precizat în această dimineață  purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Surse apropiate anchetei  au  declarat pentru mass media că, aproximativ cu 25 de minute înainte de incindetul de aseară din zona Vasile Pârvan, două  autoturisme  au șicanat în trafic autovehiculul marca VW pe bulevardul Republicii, pe direcția de mers dinspre hotel Moldova către Confecții, iar la semaforul de la Cerbul de Aur l-au blocat lateral, aceiași  agresori  coborând  și spărgând un  geam cu intenția de a pătrunde în interior. Doar culoarea verde la semafor l-a salvat pe șoferul Volkswagen-ului, care a demarat în trombă. După o urmărire care s-a întins pe mai multe străzi, acesta a încercat să se refugieze pentru a cere  ajutor  unor rude din zona Muzelului „Vasile Pârvan”, însă din cauza unor copii care blocau aleea jucându-se a fost nevoit să frâneze, moment în care a fost ajuns și atacat. Câteva minute după atac și după sosirea forțelor de ordine, șoferul atacat a fost găsit ascuns într-o scară de bloc, în apropierea  autoturismului pe care l-a abandonat. El a fost dus la audieri. Se pare că în această cauză, cu urmăriri în trafic, bătaie cu rangile și scandal de proporții ar fi implicați membrii unul clan de etnie rromă din zona Gării Bârlad, cunoscuți ca fiind cămătari și extrem  de recalcitranți. Polițiștii bârlădeni sunt în alertă și s-au dublat patrulele prin zonele cunoscute ca fiind rău famate. Astă noapte la familia de rromi implicată  în scandal  au avut  loc percheziții și au fost aduși la audieri mai mulți membri.

DE GROAZÃ… Un incident serios s-a petrecut în aceastã searã la Bârlad, în jurul orelor 20.15, pe aleea dintre blocurile din spatele Bisericii „Sf. Spiridon”. La câtiva metri de „Casa Sturdza”, au apãrut în vitezã trei masini, iar prima era un Volskwagen Golf, cu numerre rosii VS 065619. Alte douã masini care erau în urmãrirea ei, au ajuns-o din urmã. În ea se pare cã se afla soferul si o femeie cu un copil pe bancheta din spate, dupã cum precizeazã martorii. Dupã ce a fost opritã prima masinã, au tãbãrât pe ea ocupantii celorlalte douã masini, care cu niste rãngi în mânã au spart geamurile pe partea stângã a autotirismului VW, si se pare cã au dat cu spray paralizant, femeie ar fi lesinat iar atacatorii au scos-o afarã cu tot copilul care plângea. Soferul a luat-o la fugã, lãsând masina cu motorul mergând. Femeia si copilul au fost luati de atacatori, afirmã cei care au asistat la scena horror. S-a sunat la 112, iar în zonã au venit mai multe echipaje de politie, care au gãsit doar urmãrile atacului si masina VW Golf cu motorul mergând si geamurile tãndãri pe partea din stânga. Politistii au început mãsurãtorile, prelevarea de probe si audierea martorilor oculari. Nu este nicio confirmare oficialã cã ar fi vorba de vreo rãpire, ori de o reglare de conturi între un datornic si câtiva cãmãtari din Bârlad. Se pare cã urmãrirea masinii asupra cãreia a fost atacul furibund al posibililor cãmãtari, ar fi fost urmãritã în trafic de la Cerbul de Aur pânã în zona Casei Sturdza. Vom reveni cu amãnunte.