spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

UPDATE: Familia căreia i-a murit bebelușul are grave probleme sociale! Autoritățile s-au trezit târziu, foarte târziu! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

UPDATE 13.00 La Fruntișeni, familia Vieru Dumitru și Adriana, se pregătește să-și înmormânteze copilul mort în spitalul din Bârlad. Dacă inițial ei au acuzat medicii că ar fi vonovați de moartea copilului lor de patru luni, acum s-au răzgândit și au ajuns să fugărească jurnaliștii și autoritățile locale de la poarta lor. Motivul este foarte simplu: atât necropsia beblușului cât și ancheta socială făcută acasă la ei, au scos la iveală promiscuitatea în care s-au complcut să trăiască cei doi părinți, împreună cu cei opt copii, plus cel mai mic, pe care Adriana l-a avut la 45 de ani. Medicul legist a constatat că micuțul a murit în urma contactării unei răceli la plămâni (pneumonie interstițială acută) și a malnutriției. Pe scurt, bebelușul era prost alimentat, având o anemie severă, iar imunitatea lui fiind extrem de scăzută, n-a rezistat bolii contactate, în ciuda efortului medicilor de a-l salva.

Condamnat la moarte din cauza promiscuității!

Ancheta socială, făcută pe 22 martie, a doua zi după moartea beblușului, de către asistentul social Mircea Hazazub, de la Primăria Fruntișeni, a scos la iveală multe aspecte negative despre familia Vieru. Din această anchetă se înțelege foarte clar care ar fi cauzele îmbolnăvirii copilului: părinți înapoiați ca educație și indiferența autorităților, care ar fi trebuit să sesizeze că micuțul este în pericol, înainte ca acesta să moară, nu după! Familia Vieru are opt copii, cu vârste între 7 și 24 de ani, dintre care două fete (una de 18 ani) și alta de 16 ani, care au la rândul lor copii! „Familia Vieru, în momentul când s-a stabilit în localitatea Fruntișeni, au locuit într-un bordei săpat în pământ și cu acoperiș improvizat. ~n anul 2001 au primit o locuință de la un vecin, în care se putea locui în condiții acceptabile, fiind racordată și la rețeaua de energie electrică. ~n anul 2012, datorită neglijenței membrilor familiei, locuința a ars într-un incendiu În prezent locuiesc în două camere improvizate, cu o suprafață de 7 mp fiecare, construite din scândură și tencuite cu lut. În aceste camere, locuiesc numai Vieru Adriana și soțul ei. Tot în acel spațiu a locuit și copilul care a decedat. Condițiile în care trăiesc soții Vieru sunt insuportabile, în aceste două camere existând numai haine murdare și multă dezordine. În cele două camere nu există energie electrică, iar lângă ele se află a treia cameră, care este grajdul animalelor (o vacă și un cal). (…) Părinții nu au depus toate eforturile pentru educația copiilor și din aceste motive două dintre fetele lor (minore) au devenit mame. Familia nu beneficiază de drepturi de natură socială deoarece are datorii la bugetul de stat iar copiii de vârstă școlară nu frecventează școala. Toate probleme cu care se confruntă familia Vieru se datorează faptului că în familie sunt mulți copii și sursele de venit sunt numai ocazionale, deoarece nici un membru al familiei nu a muncit în baza vreunui contract de muncă și nu a existat bunăvoință niciodată pentru a-și construi o locuință”, menționează asistentul Mircea Hazazub în ancheta socială făcută și care a a ajuns la DGASPC Vaslui.

Săraci și recalcintranți!

Încercând să vedem care este acum poziția familiei față de acuzațiile aduse medicilor prin mass media, la Fruntișeni am dat peste casa unde a locuit micuțul decedat. Nici în cele mai negre vise nu am crezut că în așa ceva, impropriu numită casă, poate locui cineva cu un copil atât de mic. ă”Da, aici a stat cu cel mic. Nu știu cum e la ei în casă că n-am fost, dar știu că ea mai pleca la muncă sau la vale la casa unde stăteau ceilalți copii, la mama ei și lăsa pe cel mic cu alți copiiă”, ne-a spus o vecină a familiei Vieru. Cu familia Vieru n-am putut să discutăm, deoarece au ieșit din casă și au început să amenințe jurnaliștii și pe asistentul social Mircea Hazazub, nemulțumiți de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Surse din cadrul localității Fruntișeni ne-au spus că familia, aflând de moartea bebelușului, ca să nu fie trasă la răspundere și să scoată și niște bani de pe urma acestei nenorociri, au solicitat să vină presa cu ei la morgă. Dar, când au ajuns acolo, văzând că micuțului i se va face autopsie medico legală, au renunțat să mai acuze pe cineva și au alungat ziariștii. Concluziile acestei tragice întâmplări: părinți inconștienți, care se complac într-o situație de sărăcie de nedescris și autorități locale impasibile, care se mișcă doar când intervine o nenorocire! Unde-a fost medicul de familie din Fruntișeni? S-a deplasat măcar odată la domiciliul bebelușului să vadă în ce condiții este crescut și dacă este sănătos? Unde a fost asistentul social al Primăriei, când această familie avea atâția copii crescuți în promiscuitate și fără educație? De câte ori a sesizat organele abilitate, în speță Protecția Copilului? Este mai ușor să arunci vina pe medicii care au încercat să facă tot posibilul pentru un bebeluș născut fără noroc! Și poate nedorit!

ULTIMA ORĂ: Copil de patru luni mort la spitalul din Bârlad, din cauză de subnutriție!

SĂRĂCIE ȘI MOARTE Un caz controversat s-a petrecut la spitalul bârlădean, secția de Pediatrie, unde un bebeluș de patru luni a murit în timp ce era internat. Copilul, din satul Fruntiseni, comuna Fruntiseni, traia impreuna cu parintii intr-o saracie crunta, condittiile in care era tinut de cei doi care i-au dat viata fiind mizerabile!

Mama acestui micuț, care mai are încă opt copii, l-a născut la 45 de ani, deși familia are o situație precară. Femeia și-a adus copilul la spital săptămâna trecută, pentru că nu lua în greutate. Fiind sub tratament vineri, 18 martie, femeia l-a lăsat în spital pe copil și a plecat acasă, la ceilalți micuți, dar și ca să consulte un medic. Când s-a întors în spital luni, și-a găsit copilul mort. în urma autopsiei medico legale efectuată de dr. Sergiu Săvinescu, s-a stabilit că bebelușul a decedat în urma unei „pneumonii interstițiale acute pe un fond de malnutriție și anemie severăă”, după cum se precizează în certificatul constator al morții. Conform primelor informații primite din satul Fruntițeni, comuna Fruntișeni, familia Adrianei Vieru (mama bebelușului decedat) se confruntă cu probleme sociale grave, chiar și copiii rămași acasă (cinci la număr), fiind subnutriți. „Le-a ars casa și ei stau toți într-o cămăruță, iar copii de acasă sunt și ei subnutriți. Din câte am înțeles de la personalul din spital, de la secția Pediatrie, mama beblușului ar fi și consumatoare de alcool”, a precizat medicul Sergiu Săvinescu. Cazul a intrat în atenția Protecției Copilului Vaslui, care a demarat o anchetă la Fruntișeni, pentru a stabili dacă ceilalți copii rămași acasă au condițiile necesare de supraviețuire alături de părinți. Conform informatiilor obtinute de la asistentul social al Primariei Fruntiseni, Mircea Hazazub, parintii traiau cu nou nascutul intr-o casa in care cu indulgenta ii poti da nota 4 datorita mizeriei existente si ca atare nu mira pe nimei faptul ca micutul a murit subnutrit si anemic. „Conditiile in care il tineau, intr-o casa cu trei camere dar care cu greu pot fi numite camere, pentru ca doua sunt folosite ca grajd, sunt inumane, greu de descris”, a precizat MIrcea Hazazub.  Vom reveni cu amănunte despre acest caz și cum se poate muri din cauza sărăciei, în cotidianul nostru de mâine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.