|

ULTIMA ORÃ Sedintã tensionatã la Pungesti: Prefectura a fost învinsã la Pungesti

UPDATE:

Prefectura a fost învinsã la Pungesti

Primul proiect de hotãrâre a fost respins în unanimitate de voturi. Asta înseamnã cã rãmâne în vigoare hotãrârea prin care se interzice explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei Pungesti. De asemenea, a fost adoptatã hotãrârea privind organizarea Referendumului local!

A apãrut subprefectul Puicã, sedinta se mutã la Cãminul Cultural

La câteva minute dupã începerea sedintei a sosit subprefectul Andrei Puicã. Între timp sedinta s-a suspendat pentru jumãtate de orã. Cetãtenii au solicitat sã fie prezenti si ei la discutii. În aceste conditii s-a hotãrât ca sedinta sã fie tinutã în sala Cãminului Cultural din comunã.

Astãzi la ora 14, a început la Pungesti o sedintã de consiliu local. Existã trei proiecte de hotãrâre pe ordinea de zi, din care douã foarte importante. Primul proiect propune revocarea Hotãrârii 42/2013 privind interzicerea explorãrii si exploatãrii gazelor de sist pe teritoriu comunei. Proiectul a fost introdus la solicitarea Prefecturii Vaslui. Al doilea proiect se referã la organizarea si desfãsurarea referendumului local din 24 noiembrie pentru consultarea cetãtenilor comunei cu privire la explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunei Pungesti. Al treilea proiect vizeazã a IV-a rectificare a bugetului comunei pe 2013.

200 de oameni în fata Primãriei, Buzatu lipsã!

Desi se anuntase prezenta la sedintã a presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu si a subprefectului Puicã, pânã în prezent niciunul nu si-a fãcut aparitia. În schimb în fata Primãriei s-au adunat aproximativ 200 de cetãteni din comunã.