|

Ultimii oameni (foto)

Otelul Galati – FC Vaslui 2-0

Vasluiul a arãtat asearã ca o echipã de pluton

SLABI… Vasluiul a pierdut asearã meciul cu Otelul Galati, dar si contactul cu prima pozitie a clasamentului. “Galben-verzii” nu au avut nici o ocazie mare de gol, dar se pot plânge de faptul cã centralul le-a refuzat cel putin o loviturã de la unsprezece metri. Absenta lui Sânmãrtean, dar si problemele cu accidentãrile survenite în timpul jocului l-au fãcut pe Viorel Hizo sã fie tintuit pe bancã, fãrã solutii la îndemânã.

Viorel Hizo a fost nevoit sã înceapã meciul de asearã fãrã Lucian Sânmãrtean, iar absenta mijlocasului s-a vãzut pe toatã durata celor 90 de minute. Sburlea a fost cel care l-a înlocuit, însã pariul “Duluãului” pentru acest meci nu a apucat sã joace decât zece minute. Aflate în mare foame de puncte, gazdele au început tare si dupã o ocazie a lui Giurgiu, aveau sã deschidã scorul. În minutul 20, Iorga a marcat golul etapei cu o executie ce l-a lãsat spectator pe Dani Coman. Vasluienii au asteptat 35 de minute pânã sã aibã prima ocazie, sutul lui Sãlãgeanu fiind scos de sub barã de Brãnet. Prima reprizã s-a încheiat cu o decizie eronatã a arbitrului, care a refuzat “galben-verzilor” un penalty clar, dupã un fault fãcut de Brãnet asupra lui Antal. Imediat dupã pauzã, Hizo a fãcut o schimbare ciudatã, introducându-l pe Raul Costin în locul lui Nicusor Stanciu. Dupã o barã a Otelului, Vasluiului a trecut definitiv la cârma partidei, însã fotbalistii “Dulãului” s-au lovit de un bloc defensiv care s-a apãrat la sacrificiu. Chiar si cu om în plus, dupã eliminarea lui Pena, “galben-verzii” nu au fost în stare sã îl învingã pe Brãnet. Mai mult, gazdele aveau sã dea lovitura în prelungirile partidei, atunci când noul intrat Viglianti avea sã îi strecoare mingea printre picioare lui Dani Coman, în urma unei faze la care Sãlãgeanu a stat prost la offside. Cu doar un minut înainte, Vasluiul a solicitat încã o loviturã de pedeapsã, dupã un presupus fault asupra lui Varela, însã Paul Unimatan a lãsat jocul sã continue.

Sburlea si Stanciu, accidentati grav

Mâini si picioare rupte

Meciul de la Galati s-a lãsat cu urmãri destul de grave pentru vasluieni. Sburlea si Stanciu nu au putut termina partida pe teren, fiind înlocuiti de antrenorul Viorel Hizo. Sburlea este suspect de rupturã la ligamentele încrucisate, în timp ce Nicusor Stanciu are rupturã de meracarpiene, dupã ce a fost cãlcat pe mânã de un adversar.

Hizo: “Am avut douã penaltyuri”

Antrenorul Vasluiului a acuzat în termeni duri arbitrajul centralului Paul Unimatan, dar si stilul de joc al gazdelor. Hizo reclamã douã lovituri de pedeapsã, dar îsi si ceartã jucãtorii pentru cã nu au înscris din ocaziile create. “Este greu sã trag o concluzie, este greu pentru câ îl am pe NDoye cu rupturã muscularã, pe Sânmãrtean care e accidentat. Astãzi s-a accidentat Sburlea prin minutul 11, Stanciu e cu mâna în ghips. Ce s-a întâmplat astãzi la Galati, pleci cu un gust amar. Nu se poate juca fotbal aici. Atât timp cât faza cu Antal este penalty clar, când în minutul 90 Varela e luat în brate, faulturi repetate… nu se poate juca fotbal, este imposibil. Cu toate acestea, ca joc am dus jocul în fatã, trebuia sã înscriem. Este vina noastrã cã nu am reusit sã înscriem. Este greu sã recuperãm 13 puncte. Nu avem ce sã facem, trebuie sã câstigãm meciul care urmeazã sã ocupãm puncte. E greu sã ne pronuntãm la ce ne putem astepta”, a declarat Viorel Hizo.