|

Un alt bloc, în flãcãri, la Husi! (foto)

INCENDIU… Cât pe ce sã se repete tragedia de la blocurile lui Aurel Cãciulã! Asearã, în jurul orelor 20.00, la blocul de garsoniere cunoscut sub numele de “Metalul”, a izbucnit un incediu. Se pare cã o tigarã aruncatã la întâmplare a provocat focul. Cum blocul a fost recent racordat la gaz, riscurile au fost destul de mari, au spus reprezentantii ISU.

Numai interventia promptã a pompierilor a fãcut ca focul sã fie stins repede, iar pagubele sã nu fie majore. Sperietura proprietarilor acestor garsoniere a fost însã mai mare, când au vãzut cã, de la nivelul etajului 2, în dreptul casei scãrii, iese vâlvãtaia. Martorii sustin cã familia din vecinãtatea locului unde s-a declansat incediul si-a luat copilul într-o pãturã udã si au fugit cu el, de teamã ca nu cumva incendiul sã ajungã si la locuinta lor. De altfel, ceilalti proprietari s-au panicat în asa manierã încât, desi aveau si ei telefoane, strigau cãtre trecãtori sã sune la 112. Pompierii au venit repede si au lichidat incendiul în câteva minute. Au venit si responsabilii de la Gaz Est pentru a interveni în caz de nevoie. De asemenea, imobilul a fost deconectat pentru scurt timp de la reteaua de energie electricã.

O tigarã aprinsã, cauza incendiului!

Se pare cã o cauzã posibilã a acestui incediu, spun proprietarii garsonierelor, ar putea fi o tigarã aprinsã, aruncatã la întâmplare, de una dintre persoanele de la etajele superioare. “Altã explicatie eu nu cred cã este, pentru cã focul a ars doar la balconul de la casa scãrii, de la etajul 2. Cel mai probabil, un vecin care a fumat, a aruncat restul de tigarã aprinsã jos, însã vântul a dus-o în balconul acesta. Cum în balcon erau si hârtii si niste lucruri nefolositoare puse acolo, totul s-a aprins repede. O vecinã de la parter, curajoasã, chiar s-a dus dus, la etajul 2, când a vãzut focul, cu o gãleatã cu apã ca sã stingã flãcãrile. Apoi au venit pompierii, care si-au fãcut treaba foarte bine. Norocul nostru cã a fost doar atât si nu s-a întâmplat un necaz cum a fost la blocurile de lângã <<Renel>>. Puteam rãmâne fãrã acoperis deasupra capului”, au spus locuitorii garsonierelor din blocul “Metalului”.