|

Un bârlãdean, triplu vicecampion balcanic la atletism

Pe podium

MEDALIAT… Între 21 si 23 septembrie, la Celje, în Slovenia, s-a desfãsurat cea de-a 28-a editie a Campionatului Balcanic de Atletism Masters. La acest concurs, printre participanti, s-a regãsit si sportivul bârlãdean, Aurel Anitã. Bineînteles, asa cum s-a întâmplat si cu alte ocazii, atletul nostru nu s-a întors acasã cu mâinile goale.

Acesta a obtinut trei medalii, toate fãurite din acelasi metal, argintul. Începând de duminicã, Aurel Anitã este vicecampion balcanic la semimaraton, categoria de vârstã Â60, cu un record personal de 1:44:18,9, vicecampion balcanic la 2000 de metri obstacole, cursã terminatã în 8 minute 55 de secunde si 72 de sutimi, si vicecampion balcanic la 300 de metri garduri, cu un timp de 56 de secunde si sase sutimi. “Am început competitia cu proba de 300 de metri garduri, având o accidentare usoarã, pe care am tratat-o cu unguente. Proba de 2000 de metri-obstacole am dus-o mai prudent, scopul meu a fost semimaratonul, unde am obtinut un timp foarte bun, cu aproape opt minute mai putine decât cursa în urma cãreia am obtinut titlul de campion national. Am alergat 21 de kilometri într-o orã, 44 de minute, 18 secunde si 90 de sutimi, ceea ce reprezintã un record personal. Înaintea cursei mi-am studiat adversarii, si am considerat cã locul 2 la final este un obiectiv realizabil, ceea ce s-a si întâmplat” ne-a declarat Aurel Anita, triplu vicecampion balcanic la atletism masters.

Atlet la orice vârstã

Trplul medaliat cu argint la Celje are si un sfat pentru toti cei care vor sã aibã o viatã cât mai sãnãtoasã. “Sã alerge cât mai mult. Sã alerge dimineata, sã alerge seara, în weekend. Noi la Bârlad avem un grup, “Atlet la orice vârstã”. Ne întâlnim în fiecare sâmbãtã, la 7:30 pentru a face o alergare de socializare în Grãdina Publicã. În total suntem 25 de persoane, de ambele sexe, copii, oameni în vârstã. Alergãm de plãcere, nu concurãm între noi. Miscarea face bine oricui, de asta îi sfãtuiesc pe toti vasluienii si numai sã alerge, sã facã miscare.”