|

Un cerb de câteva sute de kilograme, decapitat de braconieri pentru trofeu

Un caz de-a dreptul şocant a fost descoperit în urmă cu câteva zile într-o pădure din zona Iacobeni. Un cerb cu o greutate de circa 250 de kg a fost găsit decapitat. Corpul animalului zăcea pe fondul de vânătoare Scoruşu care este gestionat de AJVPS Suceava.

Animalul fără cap a fost găsit la aproape 12 ore din momentul în care a fost împuşcat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Poliţiştii au demarat o anchetă şi spun că fapta este una de braconaj, iar cerbul a fost decapitat pentru a-i fi luat trofeul.

Este vorba de un cerb de 7-8 ani care a fost împuşcat de două ori înainte de a cădea la pământ şi a fi decapitat de braconieri.

Corpul cerbului a fost predat reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cel mai probabil va fi îngropat, asta pentru că incineratorul de animale este închis temporar.

Deocamdată, nu a fost pusă sub acuzare nici o persoană pentru acest act sinistru de braconaj, dar pe lista suspecţilor sunt indivizi din zona Borşa care şi în trecut le-au dat mari bătăi de cap oamenilor legii prin acţiunile din pădurile aflate în zona de munte a judeţului Suceava.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-09-12/Un-cerb-de-cateva-sute-de-kilograme-decapitat-de-braconieri-pentru-trofeu#ixzz5zIdwbRGz