|

Un copil din Feresti si-a rupt mâna la ora de sport, directoarea habar nu are de incident si spune cã e o stire falsã

INCIDENT…Un bãietel în vârstã de 11 ani din comuna Feresti a ajuns, vineri dupã-amiazã, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, dupã ce si-a rupt mâna în timp ce juca fotbal, la ora de sport. Diagnosticul a fost confirmat de conducerea unitãtii sanitare, care ne-a declarat cã micutul a fost externat duminicã, cu mâna imobilizatã în ghips. Am încercat sã aflãm mai multe amãnunte despre incident de la directoarea scolii din Feresti, fãrã prea mari sanse de reusitã. Aceasta nu doar cã nu stia nimic despre incident, ba mai mult, a declarat cã informatia e falsã, pentru cã ea este informatã cu tot ce se petrece în institutia pe care o conduce. “N-am auzit de asa ceva. Sunteti sigur cã este vorba despre un elev din scoala noastrã? Cred cã este o stire falsã, pentru cã eu sunt informatã cu tot ce se petrece în scoalã. Dau niste telefoane, sã aflu ce s-a întâmplat si vã sun înapoi”, a declarat directoarea, care dupã acest dialog a refuzat sã mai rãspundã la telefon.

Un elev de 11 ani, din comuna Feresti, a ajuns în stare gravã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, cu o mânã ruptã, în urma unei partide de fotbal jucatã la ora de sport. Incidentul s-a petrecut vineri, pe 12 aprilie, pe terenul de sport al scolii din comunã. A fost suficient ca profesorul de sport sã-si scape elevii din ochi câteva momente ca unul dintre ei sã se accidenteze grav. Mai grav este faptul cã angajatii scolii au încercat sã musamalizeze cazul, ascunzând incidentul “sub pres”. Potrivit unor localnici, ambulanta a fost solicitatã abia dupã ce copilul a ajuns acasã, ca nu cumva accidentul sã fie înregistrat la scoalã.

“Nu stiu despre ce e vorba”

Ieri am încercat sã stãm de vorbã cu directoarea scolii, pentru a afla împrejurãrile în care s-a produs incidentul, însã aceasta nu avea nici cea mai micã idee. “Nu stiu asa ceva! Sunteti sigur cã la scoala noastrã s-a întâmplat asa ceva? Normal sunt informatã de tot ce se întâmplã în scoalã. Eu consider cã este o stire falsã. Asa ceva nu s-a întâmplat la noi la scoalã. Cel putin eu nu am fost informatã, dar voi da imediat niste telefoane”, a declarat directoarea scolii din Feresti. Cât timp am asteptat telefonul acesteia, am vorbit la Spitalul Judetetean de Urgentã Vaslui, care a confirmat cã vineri a avut un pacient de 11 ani, din comuna Feresti. “Pacientul a fost adus vineri cu o fracturã. A fost imobilizat cu ghips, iar astãzi (n.r. duminicã) a plecat acasã”, ne-a declarat managerul SJU Vaslui. Pânã la închiderea editiei, directoarea scolii nu doar cã nu a mai revenit cu vreun telefon, ba mai mult ,a refuzat sã mai rãspundã la cele patru apeluri ale noastre.