|

Un deţinut de la Penitenciarul Focşani a evadat. Bărbatul era închis pentru omor

Un deţinut de la Penitenciarul Focşani a fugit, vineri, de la un punct de lucru din localitatea Goleşti.

Poliţiştii şi jandarmii din Vrancea caută un deţinut de la Penitenciarul din Focşani, care a evadat din punctul de lucru exterior de pe raza localității Goleşti. Este vorba despre Vasilică Ciobotaru, în vârstă de 39 ani, din comuna Bogheşti, judeţul Vrancea, recidivist, care execută o pedeapsă de 22 de ani pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat.

La momentul dispariţiei, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni albaştri, bluză de trening bleumarin cu sigla Adidas şi bocanci.

“Vineri, 20 septembrie 2019, în jurul orei 14,15, s-a constatat că persoana privată de libertate Ciobotaru Vasilică, în vârstă de 39 ani, condamnat definitiv la 22 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Goleşti, la care desfăşura activităţi lucrative. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsurile specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea. Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, au transmit reprezentanţii Penitenciarului Focşani….https://www.romaniatv.net/un-detinut-de-la-penitenciarul-focsani-a-evadat-barbatul-era-inchis-pentru-omor_491211.html