|

Un muzeograf acuză că este hărţuit de şefi

■ Emilian Pricop a depus o petiţie semnalând mai multe nereguli ■ de la CJ Neamţ i s-a răspuns că “aspectele sesizate nu se confirmă” ■

Emilian Pricop, muzeograf în cadrul Muzeului de Ştiinţe NAturale Piatra Neamţ, a adresat o scrisoare redacţiei Monitorul, în care sesizează o serie de nereguli, acuzând, printre altele, că este hărţuit şi este victima unor inechităţi la locul de muncă.

El a trimis şi o sesizare în acest sens şi către instituţiile abilitate “să facă lumină”, iar de la Consiliul Judeţean Neamţ a primit un răspuns în care, în rezumat, i se comunică faptul că “aspectele sesizate nu se confirmă”. În virtutea dreptului la liberă exprimare, am decis să publicăm fragmente din sesizarea primită la redacţie.

“Nu am beneficiat în mod corespunzător de sprijinul conducerii instituţiei (a Complexului Muzeal Naţional Neamţ) si al colegilorîin vederea integrării în activitatea şi în modul de lucru specific muzeului, am fost şi sunt supus unui tratament diferenţiat în cadrul colectivului complexului muzeal Neamţ (CMNN). Tratamentul la care sunt supus este unul mai puţin favorabil în raport cu ceilalţi colegi/colege, fiind în esenţă discriminat. (…) Am fost şi sunt nevoit să pun mai mereu bani din salariu pentru a duce la bun sfârşit activităţile muzeale care mi se impun (cu forţa, fără să fiu măcar întrebat dacă am cu ce anume şi dacă pot să le susţin în condiţiile actuale) de către şef şi conducere. (…)

Nu mi s-au acordat chei şi cod de acces în muzeu, nu mi s-a acordat acces la colecţia gestionată din depozit, colectţia respectivă nefiind verificată şi inventariată la data primirii. Am fost mereu sabotat, denigrat, hărţuit şi subevaluat ani la rând. (…) Am fost astfel hărţuit, calomniat şi defăimat în nenumărate rânduri. (…)

Nu mi s-a acordat acces la telefonul instituţiei, la spaţii de depozitare şi la logistica necesară desfăşurării activităţilor muzeale impuse. (…) După terminarea stagiului de debutant, conform legislaţiei, am participat la examenul pentru promovarea în grad profesional superior, respectiv de muzeograf, studii superioare, grad profesional II, specialitatea biologie în cadrul Muzeului de Ştiinţe Naturale Piatra Neamţ, însă nu mi s-a acordat timpul necesar pentru a mă pregăti aşa cum era şi normal – fiind vorba de o perioadă de 30 zile (ar fi trebuit să fiu anunţat din timp în acest sens). …http://monitorulneamt.ro/neamt-un-muzeograf-acuza-ca-este-hartuit-de-sefi/