|

Un om de afaceri din Iași s-a trezit cu banii furați din conturile ING! Și-a dat seama când s-a blocat cartela de la Vodafone. Procurorii DIICOT au preluat cazul

Un om de afaceri din Iași a rămas fără banii din contul ING în numai câteva minute. Supărat pe bancă, a cerut lămuriri. Acesta consideră că de vină ar fi și angajații Vodafone, unde are mai multe abonamente. „Cineva a sunat în numele meu și cred că a avut timp să intre în contul meu ING. Ei au ținut cumva ascunsă treaba asta. Cred că e o breșă la sistemul lor de securitate. Chiar și așa, puteau să observe că erau sunați de pe un număr care nu face parte din grupul meu”, a spus păgubitul. „Banii clientului sunt asigurați, nu sunt probleme din acest punct de vedere. Vă pot confirma că au fost returnați”, a fost răspunsul reprezentanților ING România.

Patronul unui local din zona centrală a Iașului, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a relatat pentru BZI o întâmplare petrecută pe data de 20 martie, în jurul orei 12:00. Omul de afaceri s-a deplasat la agenția băncii ING de pe bulevardul Independenței, pentru că lipseau bani din cont, aproximativ 14.000 lei. Bărbatul nu a făcut nicio operațiune care să justifice lipsa banilor. Atunci și-a dat seama că este vorba despre o fraudă.

„În jurul orei 12:00, contul meu de la ING a fost spart. S-au făcut două plăți din contul meu, de aproape 14.000 lei, au mai rămas 9.000 de lei. Când vrei să faci o plată, primești pe telefon, de la bancă, un cod. Eu nu am primit nimic. Apare că au fost operate plăți pe numele unuia Andrei. Am fost la sediul de pe bd-ul Independenței, unde am stat mai bine de jumătate de oră să primesc lămuriri.

Mi-au spus că nu e de competența lor. Apoi am fost sunat de la bancă și m-au întrebat dacă nu am avut probleme cu rețeaua mobilă de la Vodafone. La 12 fără 10 minute, două telefoane nu mai aveau rețea, nu puteau fi folosite. Am vorbit la Vodafone și mi-au spus să înlocuiesc sim-urile și vor fi făcute setările. A durat cam 10 minute. Am anumite rezerve legate de această perioadă cât am schimbat cartelele. Putea să intre cineva atunci pe contul meu. Poate fi cineva care mă știe și a acționat „, a declarat bărbatul….https://www.bzi.ro/exclusiv-un-om-de-afaceri-din-iasi-s-a-trezit-cu-banii-furati-din-conturile-ing-si-a-dat-seama-cand-s-a-blocat-cartela-de-la-vodafone-procurorii-diicot-au-preluat-cazul-3910454