|

Un proxenet si-a transformat casa în bordel si a ajuns la închisoare!

DUPÃ GRATII… Valentin Stefan Pascal, de 44 de ani, din Bârlad, a fost retinut de politisti pentru sãvârsirea infractiunii de proxenetism. Individul este recidivist, în 2013 el fiind arestat si condamnat pentru cã îsi deschisese în apartamentul în care locuia, un adevãrat bordel. Dupã iesirea din închisoare, acesta s-a cuplat cu o femeie de 33 de ani, cãreia i-a propus sã „facã un ban grãmadã”, folosind aceeasi tacticã: a scos-o la produs! Valentin Pascal a ajuns din nou în arest preventiv pe 11 septembrie si va fi judecat pentru proxenetism.

Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Bârlad au reusit probarea activitãtii infractionale a unui bãrbat de 44 ani, Valentin Stefan Pascal, din municipiul Bârlad. Acesta, punându-si apartamentul la dispozitie, a îndemnat si a înlesnit practicarea prostitutiei de cãtre o femeie de 33 de ani din Bârlad, în perioada aprilie – septembrie 2019. „În cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de proxenetism, faptã prevãzutã si pedepsitã de articolul 213 din Codul penal. În data de 11 septembrie a.c., bãrbatul a fost retinut pentru 24 de ore iar în cursul aceleiasi zile, Judecãtoria Bârlad a dispus arestarea preventivã a acestuia pentru o perioadã de 29 zile. Cercetãrile sunt continuate în vederea probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vã reamintim cã în augst 2013, mascatii au descins într-un apartament din Bârlad, unde aveau informatii cã un bãrbat în vârstã de 38 de ani a deschis un adevãrat bordel. Potrivit oamenilor legii, în urma descinderii au fost retinute mai multe persoane, printre care si Stefan Valentin Pascal, proprietarul locuintei. Acesta a îndemnat si înlesnit practicarea prostitutiei de cãtre mai multe persoane de sex feminin, printre care si douã minore în vârstã de 16 ani. Una dintre acestea era datã în urmãrire nationalã dupã ce a dispãrut de la domiciliul sãu din Perieni, de mai multã vreme. Stefan Pascal a primit atunci mandat de arestare preventivã pentru o perioadã de 29 de zile, fiind apoi condamnat la închisoare. Acum riscã o pedeapsã de peste 7 ani, pentru proxenetism.