|

Un sofer a intrat cu masina într-o patiserie si a fugit! | FOTO | VIDEO

DISTRUGERE… A lovit, a distrus, a fugit! Un incident rutier ce s-a lãsat cu distrugeri materiale s-a petrecut în noaptea de 15/16 iunie. Un autoturism încã neidentificat, a intrat în gardul si scãrile Patiseriei Leoslo, de pe strada Mihai Viteazu nr.9, iar apoi, soferul a fugit de la locul faptei. Si dacã tot a „produs” un accident, soferul care nu s-a prezentat la politie sã raporteze incidentul, va rãmâne…pieton, în cazul în care va fi depistat de politisti. Si va plãti si pagubele produse!

Nu micã le-a fost mirarea patronilor Patiseriei Leoslo din Bârlad, de pe strada Mihai Viteazul, când sâmbãtã dimineatã, la orele 7.00, au gãsit scãrile patiseriei avariate si gardul micii lor oaze de verdeatã din fata patiseriei, distrus. Imediat au sunat la Politia Bârlad, dar la o primã solicitare, oamenii au fost refuzati de politisti. „Când am sunat la politie si am spus cã a intrat cineva cu masina pe scãrile mele si a distrus si gardul, mi s-a spus cã nu au de ce sã vinã, sã mã pun eu parte civilã pentru distrugere. Si pe cine sã reclam eu, dacã nu stim cine a fãcut paguba?? Nu ei trebuie sã identifice? Am sunat atunci iar la politie si am spus cã vom trimite fotografiile la Ministerul de Interne si la presã, iar în 5 minute au si trimis o patrulã si sotul meu a mers la Politie unde a depus o plângere penalã pentru distrugere”, ne-a spus Magdalena Suletea, patroana patiseriei.

Întrucât a distrus gardul si scãrile patiseriei, nefiind, cel mai probabil, victime, autorul incidentului rutier a fost asteptat 24 de ore, ca sã se prezinte la Politia Bârlad, sã raporteze incidentul, sã solicite adeverintã pentru reparatiile masinii, deoarece, dupã cum arãta locul impactului, si-a distrus si el (sau ea) partea din fatã a masinii. Dar nu s-a prezentat nimeni, asa cã politistii bârlãdeni au pornit, în urma plângerii depuse de proprietarii Patiseriei Leoslo, sã caute soferul care a încãlcat legea. „În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru distrugere. Se fac cercetãri pentru identificarea soferului care a produs accidentul, iar pentru cã nu s-a prezentat la politie în 24 de ore de la producerea accidentului, dupã ce va fi identificat acesta va rãmâne fãrã permis de conducere si va fi sanctionat conform legii. Va trebui sã achite si paguba produsã cãtre cei care au depus plângere”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Pânã la închiderea editiei autorul accidentului rutier nu a fost identificat.