|

Un sofer de 19 ani a accidentat un copil de 10 ani, luat în plasament

NEATENTIE… Încã un tânãr la volan, proaspãt posesor de permis de conducere, este autorul unui accident soldat cu o victimã, un minor de 10 ani. Acesta se aflã în plasament familial de numai trei sãptãmâni, la Perieni, si a ajuns la spitalul din Bârlad cu o contuzie la umãr, confuz si cu suspiciune de traumatism cranio cerebral. Din fericire, copilul a scãpat doar cu traumatismul de la umãr. Fiind în plasament familial, accidentul a fost raportat si la Protectia Copilului Vaslui, care a luat imediat mãsuri de includere a copilului într-un program de consiliere psihologicã.

Iatã cã dupã ce pe 23 martie, un tânãr de 18 ani, din comuna Ivesti, cu permis auto de numai trei sãptãmâni, a comis un accident mortal, în care si-a pierdut viata un om nevinovat de 59 de ani, ieri, un alt tânãr, de numai 19 ani, care era în perioada de “portocalã” (sub un an de la detinerea permisului auto), a comis si el un accident, rãnind un copil de 10 ani, în comuna Perieni. Tânãrul de 19 ani, din comuna Voinesti, circula pe DJ 243, pe raza localitãtii Perieni, iar o manevrã fãcutã stângaci, pentru a evita un autoturism din fata sa, a fãcut ca masina sã acroseze si sã trânteascã la pãmânt un minor de 10 ani, care venea de la scoalã. Numai norocul a fãcut ca micuțul sã scape doar cu o ranã la umãr. În urmã apelului primit la 112, la ora 13:00, la  fațã locului a sosit de urgențã Ambulanța, care a transportat victima la Spitalul din Bârlad.  Echipajul a gãsit copilul plângând, si foarte speriat. Medicii bârlãdeni au investigat la CT copilul, pentru cã, desi avea o ranã la umãr, era usor confuz. Deocamdatã starea micuțului este stabilã. Politistii au început cercetãrile în acest caz, fiind deschis un dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã.

Accidentul, raportat la Protectia Copilului

Trebuie spus cã bãiatul rãnit este un copil aflat în plasament familial, motiv pentru care, în acest caz, a fost sesizatã Protecția Copilului Vaslui. “Institutia noastrã va evalua contextul în care s-a petrecut incidentul rutier. Copilul este recent plasat în familia de asistenti maternali, motiv pentru care are nevoie de atentie sporitã. Va fi inclus într-un program de consiliere psihologicã si va fi atent monitorizat pentru a preveni orice situatie de risc”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui.