|

Un sofer neexperimentat a ajuns cu masina direct într-o spãlãtorie! (FOTO, VIDEO)

ZIUA ACCIDENTELOR ..Din cauza unei ninsori slabe care a umezit bine carosabilul si a temperaturilor negative care au dus la formarea de polei, în zonele Bârlad si Murgeni, numai într-o singurã zi au avut loc trei accidente. Cel mai grav a fost la Bârlad, soldat cu trei victime, dintre care una în stare gravã, medicii fiind rezervati în pronuntarea sanselor de a-si reveni asa curând. Un tânãr de 19 ani, care conducea masina, a intrat direct într-o spãlãtorie auto. În urma impactului soferul a fopst rãnit dar si prietena sa care stãtea pe bancheta din dreapta precum si mama acesteia. Toti trei sunt acum în stare gravã la spitalul din Bârlad.

Pe strada Mihai Viteazu din Bârlad, în jurul orelor 14.29, a fost fãcut un apel la 112, fiind anuntat un accident grav, initial cu douã victime, dintre care una inconstientã. La fata locului, medicii de la Ambulantã au gãsit trei victime, un bãrbat de 19 ani, care conducea, o fatã de 18 ani, prietena acestuia si o femeie de 40 de ani, mama fetei. Cel inconstient era soferul, care conducea autoturismul înmatriculat în Polonia, din directia fabrica de ulei spre Autogarã. Chiar în dreptul fabricii de ulei, din cauzã cã avea vitezã, soferul a scãpat bolidul de sub control, derapând pe mâzga de pe carosabil si intrând în plin pe trotuarul din fata unei spãlãtorii auto. A dãrâmat un cos de gunoi, o stivã de anvelope si s-a oprit într-o altã stivã de anvelope, aproape de un gard. La fata locului au sosit douã ambulante de la SAJ Vaslui si un echipaj EPA de la ISU Vaslui – Detasament Pompieri Bârlad, care au preluat cele trei victime, soferul fiind inconstient.

La spitalul bârlãdean, victimele au fost duse la Computerul Tomograf si li s-au fãcut toate investigatiile. Pânã la închiderea editiei, nu se luase încã o decizie asupra vreunui transfer la Iasi. „Soferul, care a fost testat cu alcooltestul când si-a revenit si rezultatul a fost negativ, a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, stare constientã, însã confuzã, medicii având un pronostic rezervat, fiind încã asteptat rezultatul de la computerul tomograf. Fata de 18 ani a fost diagnosticatã cu traumatism de coloanã cervicalã si de bazin, starea sa fiind stabilã, fata fiind constientã, iar femeia de 40 de ani, mama fetei, a primit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, traumatism toraco-abdominal, policontuzii truamatice produse prin accident rutier. Toti sunt internati la spitalul bârlãdean, pentru observatii medicale, nefiind luate încã decizii de transfer la Iasi.”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. „Din primele cercetãri s-a constatat cã soferul nu a adaptat viteza la un carosabil umed si a derapat. În cauzã s-a deschis dosar penal pentru vãtãmare din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.