|

Un sofer turmentat si-a bãtut propriul record la alcoolemie. Acum “sãrbãtoreste” în arest!

BÃTUT ÎN CAP…Un bãrbat din orasul Negresti, cu grave probleme cauzate de consumul de alcool, a cãlcat de atâtea ori în strãchini pânã a bãgat oameni în spital. Peripetiile bahice ale acestuia pe drumurile publice au început încã din luna iunie, când în urma unui control efectuat de agentii de politie a fost depistat cu o alcoolemie record de 1,42 mg/l în aerul expirat. Desi a rãmas fãrã dreptul de a conduce, negresteanul nu a învãtat mare lucru din aceastã întâmplare. La începutul sãptãmânii trecute, soferul a fost prins din nou de politisti conducând sub influenta bãuturilor alcoolice, de data aceasta fiola indicând o valoare 1,86 mg/l în aerul expirat, care tradus înseamnã comã alcoolicã. Ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat, dupã patru zile, vasluianul s-a urcat iar la volan, din nou sub influenta bãuturilor alcoolice. Probabil pusese un pariu cu el însusi, cã si de data asta scapã de vigilenta politistilor. De data asta, zeita Fortuna nu a mai fost de partea sa. Asta dupã ce cu un kilometru înainte de a intra în Negresti, autoturismul condus de soferul beat a derapat, apoi a iesit de pe carosabil si s-a proptit într-un parapet. Testul alcoolscopic a indicat si de data aceasta o valoare uriasã, de 1,21 mg/l în aerul expirat. În urma impactului, pasagerul care se afla pe scaunul din dreapta fatã a suferit mai multe rãni, fiind transportat la o unitatea medicalã pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Evenimentul rutier a avut loc în data de 18 octombrie, ora 18:00, când Politia orasului Negresti a fost sesizatã, prin 112, cu privire la producerea unui accident de circulatie, soldat cu victime omenesti pe drumul judetean DJ 248 B, pe raza localitãtii Negresti. Cercetãrile efectuate la fata locului au stabilit cã de vinã pentru producerea accidentului este un bãrbat de 58 ani, din orasul Negresti, care se deplasa cu autoturismul pe drumul judetean DJ 248 B, pe directia Frenciugi, judetul Iasi, cãtre orasul Negresti.

Negresteanul, o bombã cu ceas pe strãzile judetului

Cu 1000 metri înainte de intrarea în localitate, autoturismul condus de acesta a derapat pe drumul de piatrã, a lovit un parapet apoi a iesit în decor. Potrivit reprezentantilor IPJ Vaslui, în ultimele cinci luni negresteanul a fost prins de mai multe ori conducând sub influenta bãuturilor alcoolice, valorile indicate fiind demne de Cartea Recordurilor. „Prima data, acesta a fost depistat conducând în timp ce se afla sub influenta alcoolului în data de 17 iunie, pe raza orasului Negresti. Atunci, a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, în vederea recoltãrii de probe biologice. Conform buletinului de analizã toxicologicã-alcoolemie eliberat în cauzã, cele douã mostre biologice prelevate în vederea stabilirii alcoolemiei au indicat o îmbinatie alcoolicã de 3,10 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,90 g/l alcool pur în sânge. Cu aceastã ocazie a fost luatã mãsura suspendãrii dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. În data de 14 oct., bãrbatul a fost depistat din nou conducând, desi se afla sub influenta alcoolului si cu dreptul de a conduce vehicule suspendat. A fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1, 86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, în vederea recoltãrii de probe biologice.

Conform buletinului de analizã toxicologicã-alcoolemie eliberat în cauzã, cele douã mostre biologice prelevate în vederea stabilirii alcoolemiei au indicat o îmbinatie alcoolicã de 2,96 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,80 g/l alcool pur în sânge. Pe data de 18 octombrie, odatã cu implicarea în evenimentul rutier, bãrbatul fost testat alcoolscopic din nou, rezultând o valoare de 1, 21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Probele de sânge au indicat o îmbinatie alcoolicã de 2,95 g/l alcool pur în sânge, respectiv de 2,80 g/l alcool pur în sânge”, a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. În urma incidentului rutier de sãptãmâna trecutã, pasagerul din partea dreaptã fatã, un bãrbat de 56 ani, din orasul Negresti, a suferit leziuni la urechea stângã, fiind transportat la o unitate medicalã, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Soferul beat, „rãcorit” cu 30 de zile în spatele gratiilor

Imediat dupã producerea accidentului politistii au decis retinerea pentru 24 de ore a bãrbatului, acesta fiind mai apoi prezentat la Judecãtoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivã. Magistratii vasluieni au decis ca negresteanul sã-si petreacã urmãtoarele 30 de zile în spatele gratiilor. De ce abia acum, dupã ce soferul beat a provocat un accident, s-a luat o mãsurã privativã de libertate, e o întrebare la care doar politistii si procurorii stiu rãspunsul. Nouã nu ne rãmâne decât sã sperãm cã negresteanul va învãta o lectie în aceastã perioadã de „vacantã”, în asa fel încât nimeni sã nu mai aibã de suferit de pe urma inconstientei lui.