|

Start cu dreptul (FOTO)

Mai mult decat trei puncte

VALOROS… “Galben-verzii” au câstigat mai mult decât un meci la Ploiesti. FC Vaslui a obtinut o victorie in-extremis, dar a câstigat un mare fotbalist. Chiar dacã o jucat doar o reprizã, Nicusor Stanciu a avut o evolutie care a arãtat de ce s-a bãtut Adrian Porumboiu cu cei de la Dinamo pentru semnãtura sa. Ce nu a reusit Wesley, Adailton sau Sânmãrtean, a reusit Stanciu printr-o executie fabuloasã, executie ce a adus si golul de trei puncte.

Augusto Inacio a început meciul cu Petrolul fãrã a aduce mari schimbãri în registrul tactic al echipei, singurele noutãti fatã de prima parte a campionatului fiind prezentele lui Borjan, Constantin, Paito si N’Doye. Prima reprizã a fost una destul de slabã pentru “galben-verzi”, fotbalistii lui Inacio având o singurã ocazie de poartã, la reluarea imprecisã cu capul a lui Temwanjera, din minutul 14. Gazdele au fost mai insistente si au si la una dintre putinele lor faze de poartã au si reusit sã deschidã scorul. Buhusi a marcat un gol de senzatie, ce l-a lãsat fãrã replicã pe portarul Vasluiului, dar reusita venitã în urma unei pozitii de offside l-a scos din minti pe finantatorul Adrian Porumboiu. Agresivitatea patronului a fost preluatã si de jucãtori, iar Vasluiul a iesit de la vestiare cu altã fatã. Nicusor Stanciu a intrat în locul lui Raul Costin si jocul a cãpãtat deodatã o altã fatã. Adailton a tras semnalul de alarmã cu o loviturã liberã executatã aproape perfect, pentru ca în minutul 63 sã vinã si descãtusarea. Centralul Hategan a dictat penalty la un contact dintre Milanov si un fundas advers, iar lovitura de pedeapsã a fost transformatã cu sigurantã de Wesley. Din momentul egalãrii terenul s-a înclinat spre poarta petrolistilor, iar Adailton(64), Sânmãrtean(72) si Wesley(76) nu au reusit sã introducã balonul în plasã. Ce nu au reusit cei trei, a reusit Nicusor Stanciu în minutul 88. Mijlocasul de doar 18 ani si-a demonstrat clasa printr-o executie fabuloasã, din coltul careului mare, ce l-a “lãsat mascã” pe Gritti. “Galben-verzii” au câstigat toate cele trei puncte puse în joc si i-au fãcut lui Inacio o sedere plãcutã pe banca tehnicã a Vasluiului.

FC Vaslui: Borjan – Milanov, Papp, M. Constantin, Paito – R. Costin( ’46 Stanciu), N’Doye – Adailton(’Gheorghiu), Wesley, L. Sânmãrtean – Temwanjera(’90 Bello)

Antrenor: Augusto Inacio

Rezerve: C. Straton, Savio, Ad. Gheorghiu, Y. Bello, Anderson, Hugo Luz, N. Stanciu

Petrolul Ploiesti: Gritti – Strãut, Melinte, Bikana, Ben Djemia – Mustivar, V. Negru – D. Oprita, Boudjemaa, Buhusi – Dina

Antrenor: Valeriu Rãchitã

Rezerve: Valincius, M. Tudor, Linares, V. Bãrbulescu, Borza, Fl. Dumitru, M. Roman II