|

Un tânăr i-a dat cu toporul în faţă de mai multe ori unui vecin, după un scandal pornit de la îmbăiatul oilor

Un bărbat în vârstă de 42 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, în comă profundă, după ce a fost lovit de mai multe ori cu toporul în zona feţei, în propria curte, de un vecin în vârstă de 25 de ani. Victima şi agresorul sunt crescători de oi din satul Rotopăneşti, comuna Horodnic, şi s-ar fi luat la ceartă în timp ce îmbăiau oile, operaţiune care se face în această perioadă pentru deparazitarea acestora. Alcoolul pare să fi jucat un rol important şi în acest caz, atât agresorul, cât şi victima fiind în stare de ebrietate.

Conform primelor informaţii, în seara zilei de 19 octombrie, în jurul orei 18.30, agresorul, Constantin Hreamătă, în vârstă de 25 de ani, a pătruns cu un topor în mână în curtea vecinului, unde s-a luat la harţă iniţial cu soţia şi fiul minor al bărbatului de 42 de ani. Acesta din urmă a intervenit, moment în care a fost atacat şi lovit cu toporul.

Ioan M., bărbatul în vârstă de 42 de ani, a fost preluat de o ambulanţă cu leziuni grave la cap, plăgi la nivelul scalpului prin agresiune repetată cu un topor.

El a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost preluat de medici cu diagnosticul preliminar de comă de grad III-IV.

La locul agresiunii au intervenit iniţial poliţiştii de la Secţia Rurală Mălini, care au demarat cercetări pentru infracţiunile de lovire, violare de domiciliu şi distrugere, în condiţiile în care atacatorul a mai spart şi geamuri şi a distrus bunuri din curte cu toporul.

Având în vedere gravitatea agresiunii au fost sesizaţi judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii unei tentative de omor.

Tânărul de 25 de ani nu a fost de găsit după agresiune, fugind de la domiciliu. Poliţiştii au reuşit totuşi să dea de urma sa, iar ieri pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdus în arestul poliţiei judeţene. Cel mai probabil încadrarea faptei va fi la tentativă de omor, în baza a aceea ce vor stabili medicii, cu privire la punerea în pericol a vieţii victimei.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2019-10-22/Un-tanar-i-a-dat-cu-toporul-in-fata-de-mai-multe-ori-unui-vecin-dupa-un-scandal-pornit-de-la-imbaiatul-oilor#ixzz634UK8cJI