|

Un temut interlop, prins de politistii vasluieni cu heroina în chiloti

Alex Corduneanu

NU I-A MERS… Capturã impresionantã pentru politistii vasluieni, care zilele trecute au dat o puternicã loviturã lumii interlope din regiunea Moldovei. Acestia au reusit sã-l prindã pe Alex Corduneanu, fiul temutului interlop Costel Corduneanu, în timp ce transporta o cantitate impresionantã de droguri de la Bucuresti la Iasi. Bãrbatul mai era însotit de alti doi prieteni, în momentul când masina i-a fost trasã pe dreapta. Pentru a putea perchezitiona autovehiculul, oamenii legii au creat o diversiune. Le-au spus traficantilor cã sunt în cãutarea unor hoti care ar fi spart un amanet, motiv pentru care trebuie fãcut un control mai amãnuntit al masinii. Asa s-a descoperit, asupra celor trei, o râsnitã si fragmente de marijuana. Imediat, la fata locului au ajuns si politistii de la Antidrog, care i-au dus pe bãrbati la sectie, pentru un control corporal amãnuntit. Bãnuielile cã acestia s-ar ocupa cu trafic de droguri de mare risc au fost confirmate în momentul când asupra lui Alex Corduneanu, mai exact în chilotii acestuia, a fost gãsitã o cantitate mare de heroinã. Fiul lui Costel Corduneanu a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzatia de trafic de mare risc.

Reglãrile de conturi si arestãrile care au decimat în ultima perioadã lumea interlopã ieseanã l-au fãcut pe fiul lui Costel Corduneanu sã încerce dominarea pietei de droguri din Iasi. Potrivit celor de la Ziarul de Iasi, acesta îsi gãsise furnizorii în cartierul Ferentari din Bucuresti. Acesta mergea periodic în Capitalã pentru a-si cumpãra marfa. Ultimul transport, programat în urmã cu câteva zile, s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru el, dupã ce politistii vasluieni i-au tras masina pe dreapta, în dreptul localitãtii Muntenii de Sus. Conform acelorasi surse Alex Corduneanu mai era însotit de doi prieteni, Marcel Cãtãlin Rusu (32 de ani) si Ovidiu Ciobanu (38 de ani). Cei trei se aflau într-o masinã marca Seat, de culoare rosie, si se deplasau spre Iasi. În momentul legitimãrii, politistii vasluieni au descoperit asupra lui Rusu o rîsnitã si fragmente de marijuana, motiv pentru care la fata locului au fost chemati politistii de la Antidrog. Oamenii legii au descoperit în masinã si cinci foi scrise de mânã cu instructiuni referitoare la cresterea si îngrijirea plantelor de canabis. Totodatã, în buzunarul lui Ovidiu Ciobanu au fost descoperite douã capsule de metadonã de 40 mg, precum si trei retete eliberate în limba francezã.

Surprizã de proportii în chilotii interlopului

Cei trei bãrbati au fost dusi la sediu pentru un control mai amãnuntit. Potrivit referatului de arestare întocmit de procurorii DIICOT Iasi, bãnuiala cã indivizii transportau droguri de mare risc a fost confirmatã imediat. “S-a procedat la efectuarea unui control corporal amãnuntit, moment în care asupra numitului Corduneanu Alex, în chiloti, respectiv în zona organelor genitale, a fost identificat un pachetel plastic de formã ovalã, ce continea în interior o substantã pulverulentã de culoare maro, suspectã a face parte din categoria substantelor aflate sub control national.”

Profit de peste 20.000 euro

Prins cu drogul în chiloti, Alex Corduneanu a recunoscut în fata ofiterilor cã substanta este heroinã si cã a cumpãrat-o din cartierul Ferentari, Bucuresti. Interlopul a mai afirmat cã cele 33,9 grame de heroinã erau pentru consum propriu. ”Un element care conduce la ideea cã heroina era destinatã si comercializãrii sau oferirii cu titlu gratuit este dat de cantitatea mare de heroinã, din care puteau fi confectionate un numãr de 1.300 de doze de 0,03 grame/dozã. De precizat cã, din cazuistica înregistratã la nivelul DIICOT – ST Iasi, traficantii de heroinã comercializeazã acest tip de drog în bile (buste) cu 100 de lei busta. De asemenea, se impune precizarea cã în cursul anului 2019 organele de urmãrire penalã au retinut mai multi traficanti de heroinã din municipiul Iasi, astfel încât inculpatul Corduneanu Alex a gãsit momentul oportun pentru a se impune pe piata neagrã a heroinei”, au precizat procurorii DIICOT Iasi, potrivit documentului obtinut de Ziarul de Iasi. Alex Corduneanu a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de mare risc pentru care pedeapsa maximã este de 20 de ani de închisoare.