spot_imgspot_img
10.5 C
Vaslui
24-apr.-2024

Un vasluian a inventat ciocolata albinutelor si crema din miere, care înnobileazã stupul de argint si albinele de aur ale judetului

- Advertisement -

LANSARE…30 de ani de capitalism sãlbatic au trebuit sã treacã la Vaslui, pentru ca cineva sã valorifice adevãratul potential al judetului. Încrustat adânc si-n sigla judetului, stupul de argint si albinele de aur genereazã, în sfârsit, un produs autentic vasluian, cu rãdãcini în istoria acestui tinut, dezgropând totodatã un mai vechi brand, transformat de Stefan cel Mare în valutã forte la Înalta Poartã: mierea de albine de Vaslui. Acum, un vasluian pasionat de apiculturã, Gabriel Rãscanu, care a dezvoltat si prima firmã de profil din domeniu, Apisrom, a scos pe piatã un produs absolut genial: crema din miere tartinabilã. Multi se întreabã ce este special la acest produs absolut natural si care contine 100% miere poliflorã din Vaslui? “Noi am schimbat textura mierii de albine, fãrã sã-i schimbãmproprietãtile miraculoase, transformând-o într-o cremã delicioasã, care se întinde pe pâine sau biscuiti mult mai usor si nu curge”, spune, mândru, urmasul generalului Armatei Române din Primul Rãzboi Mondial, Ion Rãscanu, fost primar al orasului Vaslui, dar si, pentru doi ani, al Bucurestiului. Mai genial este si cel de-al doilea produs numit “cioco miere” sau ciocolata albinutelor, care este un amestec de cremã de miere poliflorã cu pudrã de cacao, care în scurt timp se va bate pe piatã cu celebrele creme de ciocolatã la borcan. Cele douã produse, care par mai degrabã simbolul Yin si Yang, întinse pe o felie de pâine, vor fi disponibile pentru vasluieni, începând de astãzi, la Ziua Recoltei, eveniment organizat de Primãria Vaslui la Piata Traian.

Gabriel Rascanu, la un targ de profil din Canada

Ciocalata Albinutelor si Crema de miere tartinabilã sunt douã produse care sunt lansate, astãzi, de firma Apisrom la Ziua Recoltei, eveniment ce se desfãsoarã pe esplanada pietei Traian din Vaslui. Reprezentantii firmei au ambitii mari privind cele douã produse pe care vor sã le transforme în branduri la nivel national. “Societatea noastrã activeazã de peste 14 ani pe piatã si ne ocupãm în principal de procesarea produselor apicole: miere si cearã. La finalul anului 2008 am inaugurat fabrica din Muntenii de Jos, aceasta fiind conceputã cu douã linii distincte pentru prelucrarea cerii, iar în 2018 am finalizat constructia noii fabrici din Vaslui, unde procesãm mierea de albine.Din dorinta de a veni pe piatã cu produse noi, în fiecare an s-au fãcut investitii în tehnologie modernã si de calitate si iatã-ne astãzi în fata unei provocãri, cu douã produse absolut noi pe piata româneascã: crema din miere si cioco miere. S-a lucrat mult la cele produse, absolut naturale si benefice pentru sãnãtatea copiilor nostri. Practic, am schimbat textura mierii polifrore produsã la noi în judet, transformând-o într-o cremã care se poate întinde mult mai usor de copii pe o felie de pâine. Pãrintilor le transmitem cã este un produs fãcutnumai din ingrediente naturale, fãrã conservanti sau grãsimi vegetale, iar contributia noastrã este infimã pe lângã opera desãvârsitã a albinelor de aur ale Vasluiului. Pe lângã aceste douã produse noi, firma noastrã are un portofoliu complex de produse, având ca destinatie piata europeanã, precum si piata româneascã de Horeca si retail. Pentru piata din Europa, avem încheiate contracte comerciale pentru furnizarea de miere de salcâm, miere de tei, miere poliflorã, miere de floarea soarelui, miere de rapitã, cu companii din Franta, Germania, Polonia, Spania, Austria, Italia sau Slovacia.În vederea asigurãrii calitãtii constante, am stabilit relatii cu un numãr mare de apicultori din estul tãrii care sunt principalii furnizori de materie primã. Apisrom participã permanent la simpozioanele nationale si internationale pentru produse apicole, atât BIO cât si conventionale, în scopul de a-si promova pozitia de furnizor de încredere pe piata de miere si faguri”, a spus Gabriel Rãscanu reprezentatul firmei Apisrom.

Cioco Miere, o idee originalã demnã de trecut pe emblema judetului nostru

Ideea lansãrii unei creme din miere de albine vine din dorinta celor de la Apisrom de a crea produse BIO cu multe vitamine pentru copii si care sã fie acceptate. Într-o piatã în care alimentele au calitate îndoielnicã, iar practic copiii nostri sunt bombardati cu tot felul de produse alimentare care contin grãsimi hidrogenate sau conservanti periculosi, astfel de produse create de producãtori autohtoni vin ca un pansament miraculos peste rãni deschise de mult timp. “Gânditi-vã cã produsul nostru are 100% miere de albine, care este culeasã de milioanele de albine din florile de pe pajistile sau din pãdurile vasluiene. Este un produs natural. Marketingul nostru este unul despre promovarea adevãrului si nu a minciunii, fiindcã crema de miere pe care tocmai am lansat-o este un produs sincer. Noi nu ascundem sub etichetã strãlucitoare substante periculoase sãnãtãtii sau tot felul de grãsimi, ci, din contrã, vitamine care întãresc sitemul imunitar al micutilor. E stiut faptul cã totii copiii sunt înnebuniti dupã celebrele branduri de ciocolatã la borcan, dar când te uiti pe etichetã înlemnesti. Vezi grãsimi vegetale, margarine de fapt din ulei de palmieri sau alte plante. Nu mai spun de grãsimile hidrogenate. Ele sunt o adevãratã bombã pentru trupurile firave ale generatiei celor mici. De aici s-a nãscut ideea de a crea o ciocolatã din miere de albine. Noi credem cã ne-a reusit, mai ales cã Cioco Miere are 95% miere si 5% cacao”, a mai spus Gabriel Rãscanu. (Lucian TIMOFTICIUC)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.