|

Urmasul lui Porumboiu, un elev de nota 10 la matematicã si fizicã

BRAVO… Matei, nepotul omului de afaceri Adrian Porumboiu, este pasionat de matematicã si fizicã. Acesta a obtinut rezultate foarte bune la olimpiadele celor douã discipline: Premiul I la Fizicã si locul II la Matematicã. Cu un punctaj de 24,5 puncte, dintr-un total de 28 puncte, Matei are sanse foarte mari sã se califice la faza nationalã, pe lista de locuri suplimentare, puse la dispozitie de Ministerul Educatiei Nationale.

Nepotul omului de afaceri este în clasa a VI-a, la Scoala Gimnazialã “Mihai Eminescu” din Vaslui, unitate de învãtãmânt unde bunica sa, Viorica Porumboiu, a fost profesoarã de limba si literatura românã. Ani la rând aceasta si-a donat salariul si, ulterior pensia, familiilor nevoiase din judet. Matei este bãiatul lui Octavian, fiului cel mic al lui Adrian Porumboiu, care manageriazã consortiul de agriculturã si procesare produse alimentare Com Agro Pan. Acesta este cãsãtorit din noiembrie 2004 cu Laura, o doctoritã care lucreazã la Spitalul de Urgentã Vaslui.

“El asa spune: «iubesc matematica»

Desi multã lume s-ar fi asteptat ca urmasul lu Porumboiu sã facã performantã în sport, iatã cã acesta pare sã se îndrepte mai mult spre stiintele exacte, precum matematica si fizica. Matei a reusit sã obtinã Premiul I la Olimpiada de Fizicã, faza judeteanã, si locul II, la cea de Matematicã. Are sanse mari sã se califice la faza nationalã, pe lista de locuri suplimentare. Profesorul de matematicã al bãiatului spune cã bãiatul are un potential foarte mare de a face performantã si sperã ca acesta sã meargã în etapa urmãtoare. “Momentan asteptãm rezultatele. Ar fi frumos sã se califice, pentru cã meritã. Este un copil deosebit, capabil sã facã performantã. Eu îi tot spun «mãi, trebuie sã scrii tot, un lucru, dacã nu-l scrii, pierzi». La acest nivel, ca sã departajezi copiii buni, si o relatie nescrisã conteazã. Îi place matematica. El asa spune: «iubesc matematica». Îmi place cã vine mereu cu solutii, nu asteaptã sã-i spunã profesorul ce sã facã. Am vãzut cã a obtinut rezultate foarte bune si la Fizicã, si la Englezã… Eu zic cã ãsta e doar începutul. Odatã ce intrã în topul de nationalã, va dori sã se mentinã si va munci si mai mult, ca sã reprezinte Vasluiul si sã-l onoreze. Sper sã aibã noroc si meargã mai departe”, a declarat profesorul de matematicã, Marius Nemtanu. Matei Porumboiu este pasionat si de tenis. În 2014 a câstigat Memorialul “Gheorghe Dumitrescu”, la categoria copii 7 -12 ani. Când era mai mic, mergea cu bunicul sãu la meciurile de fotbal ale echipei FC Vaslui si îi dãdea “sfaturi” despre transferuri si achizitii de jucãtori. “Matei m-a sunat asearã si mi-a spus cã se supãrã pe mine dacã îl dau pe Wesley la Steaua si i-am spus sã discute cu tatãl sau, nu cu mine. Apoi mi-a zis

«Te iert cu o singurã conditie, sã-i aduci pe Dãnciulescu si pe Niculae», povestea, în 2011, fostul finantator al FC Vasluiului, la DolceSport.