|

Valicã din Chitoc, iubire interzisã: si-a incendiat casa si si-a pus streangul de gât | VIDEO

SUPÃRAT... Valicã a dat foc la casã si la tot ce a ivestit, înainte de a -si pune capãt zilelor

TRAGEDIE… Comunitatea din Chitoc este în stare de soc dupã ce Valericã Sbârlea, unul dintre cei mai muncitori fii ai satului, si-a pus capãt zilelor, sâmbãtã seara. Înainte sã se spânzure, bãrbatul si-a incendiat casa în care locuia împreunã cu mama si tatãl lui. A fost felul lui Valicã ( n.r. asa îi spuneau prietenii) de a-si pedepsi pãrintii înainte de a pãrãsi aceastã lumea, pentru cã nu l-au lãsat sã se iubeascã cu femeia visurilor lui. “Le-a spus de acum o sãptãmânã cã înainte sã se omoare va da foc la tot ce a investit din banii lui. Era necãjit pentru cã pãrintii lui nu-l lãsau sã se iubeascã cu o fatã din Fundu Vãii. Ea era de etnie rromã, iar pãrintii lui i-au spus cã nu are ce cãuta în casa lor. Tot satul plânge acum dupã Valicã pentru cã era tânãr, avea toatã viata în fatã. Toatã lumea îl îndrãgea pentru cã era un bãiat foarte muncitor si respectuos”, a declarat o cunostintã a bãrbatului.

Poveste de dragoste încheiatã tragic în satul Chitoc din comuna Lipovãt: un bãrbat în vârstã de 38 de ani si-a luat zilele, supãrat cã pãrintii lui nu o acceptau în familie pe iubita lui, o femeie de etnie rromã din Fundu Vãii. Oamenii din sat spun cã fata nu le-a putut putut intra în voie cu niciun chip celor doi. În loc sã lupte pentru relatia lui, Valicã a clacat. Sâmbãtã seara, acesta s-a dus în spatele casei, si-a pus streangul de gât si s-a sinucis. Înainte de a-si pune capãt zilelor, bãrbatul si-a incendiat locuinta în care stãtea cu pãrintii, ca o pedeapsã pentru cã s-au opus relatiei. “Era un bãiat foarte muncitor. Lucra în pãdure, aducea lemne oamenilor din sat. Pleca dimineata la 5 si se întorcea seara, la 10. Prin muncã a reusit sã strângã niste bani pe care i-a investit în casa în care stãtea împreunã cu pãrintii. Dacã nu era el, casa aia se dãrâma. Îi avea doar pe ei doi si o fatã de la Fundu Vãii, cu care se iubea. A vrut sã o aducã acasã, însã pãrintii lui au fost împotriva acestei relatii pentru cã fata era de etnie rromã. Au fost multe scandaluri acolo, din cauza asta. Si sãptãmâna trecutã s-au certat. Valicã i-a amenintat cã dã foc la tot ce a fãcut , iar apoi se duce sã se spânzure. Duminicã dimineata am vãzut cã sãracul bãiat nu a mintit. Chiar asa a fãcut. Tot Chitocul e în stare de soc acum si îl plânge, pentru cã a fost un om tare muncitor si la locul lui. Respecta si ajuta pe toatã lumea. Pãcat cã a recurs la un asemenea gest, mai ales cã era tânãr, avea toatã viata în fatã”, ne-a declat o cunostintã a bãrbatului.

Casa, distrusã în totalitate de incendiu

Trupul bãrbatului a fost gãsit de pompieri, imediat dupã stingerea incendiului, în pãdure, la 100 de metri distantã de casã. Incendiul a fost atât de puternic încât locuinta a fost distrusã în totalitate. La caz a fost alocat si echipajul TIM, care nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viata lui Valericã. “Azi-noapte (n.r. sâmbãtã noaptea), între orele 22.00 – 02.00, Detasamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale (douã autospeciale de stingere cu apã si o ambulantã tip B2 – EPA) pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuintã din localitatea Chitoc, comuna Lipovãt. Exista suspiciunea cã în interiorul casei s-ar afla o victimã, un bãrbat în vârstã de aproximativ 40 ani. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizatã la nivelul întregului imobil. Dupã aproximativ douã ore, incendiul a fost lichidat. În urma cãutãrilor efectuate sub resturile locuintei arse si prãbusite, nu a fost identificatã prezenta vreunei victime. Persoana despre care se presupunea cã este victimã în incendiu a fost gãsitã spânzuratã în apropierea locuintei. Echipajul de pe ambulanta EPA (echipaj aflat la locul interventiei), a initiat manevrele de resuscitare. În sprijinul paramedicilor a fost deplasat și echipajul ambulantei tip C1 (Terapie Intensivã Mobilã – TIM). Medicul de pe echipajul TIM a declarat decesul persoanei gãsite spânzuratã în apropierea imobilului ars. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire. Cercetãrile sunt efectuate de institutiile abilitate în acest sens” a precizat purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.