|

Vânzãtoarea din Murgeni se iubea cu un inginer ai cãror pãrinti nu o voiau ca norã!

SINUCIDERE DIN DRAGOSTE

SOCANT… Femeia de 32 de ani era mãcinatã de gânduri si supãrãri, pentru cã bãrbatul cu care se iubea si cu care avea si un copil, nu o putea lua de nevastã, pentru cã nu îl lãsau pãrintii!

POVESTE TRISTÃ O femeie de numai 32 de ani, Simona Ionela Groza, din localitatea Cârja, suburbie a orasului Murgeni, s-a spânzurat fãrã a lãsa nicio explicatie, în curtea interioarã a unui magazin din centrul orasului Murgeni. Simona suferea de ceva timp de depresie, ea mai având o tentativã de sinucidere, pentru cã avea o fetitã de sapte ani cu un bãrbat din Murgeni, inginer de meserie, dar care nu s-a însurat cu ea, pentru cã mama lui dorea o femeie cu studii superioare ca norã, nu o vânzãtoare. Slabã de fire, Simona si-a pus capãt zilelor ieri dimineatã, socând întreaga comunitate din Murgeni, fãrã a lãsa niciun bilet prin care sã-si explice gestul extrem.

O tânãrã de numai 32 de ani, cuminte si de o frumusete deosebitã, mamã a unei fetite de numai 7 ani, s-a spânzurat ieri dimineatã, socând atât familia, prietenii si rudele, cât si întreaga comunitate din orasul Murgeni. Simona Ionela Groza a venit de dimineatã la serviciu, ea fiind vânzãtoare la un magazin din oras. A cerut patronului sã o lase sã vândã la magazinul din spate, cu haine si încãltãminte, desi era programatã sã vândã la magazinul alimentar. Patronul a lãsat-o si i-a solicitat sã vinã mai târziu ca sã se lãmureascã la un inventar, unde nu prea bãteau sumele încasate cu cele predate. Vãzând cã nu mai vine, patronul a sunat-o de câteva ori, nu i-a rãspuns la telefon, drept pentru care a solicitat telefonic unui vecin sã verifice dacã Simona nu este prin curtea interioarã, afarã, deoarece vãzuse cã iesea fum pe cos, semn cã fusese fãcut focul. Omul s-a dus sã vadã si a dat peste scena îngrozitoare: Simona atârna de o funie, legatã de creanga unui copac, sub ea fiind un scaun rãsturnat. Omul a sunat imediat la patronul magazinului si i-a spus cã fata este vânãtã si cu scaunul rãsturnat, sã cheme imediat Ambulanta. A fost solicitatã si politia din Murgeni. Cadrele medicale de pe Ambulantã au ajuns la fata locului, dar nu au putut face nimic, constatând doar decesul. „Politia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpã, urmând a se face cercetãri pentru stabilirea împrejurãrilor care au dus la decesul femeii”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Simona Ionela Groza n-a lãsat niciun bilet de adio, pentru a explica gestul sãu extrem. De altfel, nimic nu prevestea ce avea sã se întâmple. De dimineatã, Simona, care locuia cu pãrintii sãi, în satul Cârja, a periat pãrul fetei sale, i l-a împletit si apoi a venit la muncã si a dus întâi fata la grãdinitã. S-a dus la magazin, a cumpãrat doi covrigi, a cerut sã fie lãsatã în magazinul de haine si încãltãminte si a plecat sã-l deschidã. A fost ultima oarã când a fost vãzutã în viatã. Ce-a urmat, este de nedescris, familia ei – fetita, mama si tatãl sunt în stare de soc. Simona mai avusese o tentativã sau chiar douã de sinucidere, luând pastile, dar a scãpat fiind internatã de câteva ori la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni. „Nu avea stãri depresive grave, care sã anunte ce avea sã se întâmple.”, ne-a spus un cadru medical de la spitalul din Murgeni. Din spusele celor care o cunosc bine, Simona era supãratã pentru cã avea copilul cu un bãrbat din Cârja, inginer de meserie, dar nu erau cãsãtoriti, fiecare locuind cu pãrintii. Se pare cã mama inginerului nu o accepta ca norã, deoarece considera cã fiul ei, care are studii superioare, nu poate sã se „înjoseascã” cãsãtorindu-se cu o vânzãtoare, lucru care a afectat-o foarte tare pe Simona. Corpul ei a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui, pentru a fi efectuatã necropsia.