|

Vasluianca de la “Gospodar fãrã pereche”, provocatã de concurentã cu aere de mare doamnã: “Esti de la tarã, adicã de la Vaslui”

DIVERGENTE…Elena Stanciu, vasluianca de 37 ani, care s-a înscris la “Gospodar fãrã pereche”, n-a avut viatã usorã cu celelalte concurente la inima haiducului Dan Dicu. Hotãrâtã sã demonstreze cã ea este cea mai potrivitã pentru acesta, tânãra a intrat în conflict deschis cu Rodica, rivala sa la inima bãrbatului. Cele douã si-au aruncat replici care mai de care mai ironice, si-au atras atentia când greseau în exprimare sau în activitãti gospodãresti si l-au adus pe Dan Dicu în stadiul de a declara “zici cã îmi dã cineva cu paru’ în cap când încep sã vorbeascã”.

Episodul de luni seara al emisiunii “Gospodar fãrã pereche” a arãtat cum încearcã femeile din ziua de azi sã cucereascã un bãrbat. Gospodarul Dan Dicu le-a dus pe cele trei pretendente la inima lui la el acasã, le-a fãcut cunostintã cu herghelia sa de cai si le-a pus la treabã, adicã la gãtit micul dejun, la periat caii si la împletitul coamelor acestora. “Am observat cã se strãduiesc sã-mi parã genul de femeie care îmi doresc. Mai implicatã am vãzut-o pe Rodica. Am vãzut cã se strãduieste mai tare si pare mai de casã”, a spus Dan Dicu. În ceea ce priveste relatia dintre douã concurente, adicã vasluianca Elena si Rodica, acesta a observat cã “din prima zi în care s-au cunoscut nu s-au plãcut. Au fost ca doi magneti care se resping. Din câte vãd, va fi o sãptãmânã cu scântei”.

Elena cãtre Rodica: “Stii ce urãsc eu mai tare? Când mi se subestimeazã inteligenta”

Si asa a si fost. Dimineata, cele trei fete s-au pus pe prepat mic dejunul. Dicu le-a dat mici sfaturi despre cum sã iasã mai bunã omleta, ele l-au ascultat, au fãcut întocmai, însã Rodica a tinut sã-l completeze: “Ce a uitat Dicu sã spunã e cã în omletã trebuie sã pui si un strop de dragoste…”.”Ea (n.r. dragostea) se cãleste si ulterior se arde”, a completat-o Elena, care apoi a fãcut distributia locurilor la masã: Dicu între ea si Mihaela, cea de-a treia concurentã. Tirada replicilor ironice dintre Elena si Rodica a continuat dupã micul dejun, când fetele au trebuit sã strângã masa si sã spele vasele. “Uite, vezi cã paharul ãsta nu e bine spãlat!”, îi spune Rodica, Elenei. “Ei, serios? Nu vrei sã-l speli tu?”, îi rãspunde Elena. Rodica: “Pot sã mã duc sã-mi beau cafeaua?”; Elena: “Poti s-o bei si pe-a mea”; Rodica: “Nu, cã eu o beau cu lapte”; Elena: “De ce? Esti neîntãrcatã? Stii ce urãsc eu mai tare? Când mi se subestimeazã inteligenta. Tu esti foarte egoistã, sã înteleg. Îti place sã te duci sã bei cafele si lasi omul sã termine treaba. Nu, frate, hai sã terminãm toate treaba si pe urmã sã bem cafelele. Din punctul meu de vedere, poti sã te duci si acasã, cã oricum ne deranjezi”.

Rodica cãtre Elena: “Eu sunt de la capitalã si sunt o doamnã”

Cele douã si-au arãtat antipatia una fatã de cealaltã si când au fost invitate sã perieze caii. Nici Dicu nu s-a lãsat mai prejos si a început sã punã paie pe foc în conflictul dintre acestea, spunându-i Elenei “Ai auzit ce a zis? Cã ea este doamna Dicu si este în mãsurã sã rãspundã în locul meu”. “Adevãru’ e cã sãrãcuta are aspiratii înalte”, a rãspuns Elena. În timp ce Dicu îi explica acesteia cum se spalã calul, Rodica a simtit nevoia sã intervinã: “Ea e mai de la tarã, se pricepe la de astea. Pãi nu esti de la Vaslui? Eu sunt de la capitalã si sunt o doamnã. Dacã as ajunge sã fiu lângã Dan, aici, în gospodãrie, sunt si treburi de femeie”. Elena i-a rãspuns pe mãsurã, udând-o cu apã: “Am rãcorit-o putin, i-am fãcut un bine, pentru cã era foarte încãlzitã… Si cum eu mã gândesc si la binele ei, am zis sã o ud putin. Vrea rãutate, nu e problemã, rãspundem cu rãutate. Ne coborâm… Eu sunt un om blând, dar în momentul în care simti nevoia sã mã ataci, îti rãspund cu aceeasi monedã. Nu e ok… De fiecare datã simte nevoie sã mã întepe. De fiecare datã când am o discutie cu Dan, simte nevoia sã se bage si ea. Probabil se simte un om inferior, frustrat… A fi doamnã e un lucru mare”, explicã Elena. Rodica, în schimb, a avut o alt explicatie a replicilor ironice dintre ea si Elena: “Probabil a vrut sã rãbufneascã si sã se descarce, sã spunã ce are pe suflet. Orice om care se simte amenintat, reactioneazã într-un fel sau altul. Dacã considerã cã trebuie sã se afirme în felul acesta, ok, nu e nicio problemã… A fost o discutie inutilã, dar dacã a trebuit purtatã, am purtat-o… În limita bunului simt pe care-l am”.