|

Vasluianca Delia Nebunu, în finala Concursului LSRS pentru Excelenta Academicã în Strãinãtate 2017

PERFORMANTE… Vasluianca Delia Nebunu, studentã în anul VI la Facultatea de Medicinã Generalã în cadrul Universitãtii de Medicinã si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi, a ajuns în finala Concursului Liga Studentilor Români din Strãinãtate (LSRS) pentru Excelenta Academicã în Strãinãtate 2017, la categoria “România”. Tânãra a terminat Liceul “Mihail Kogãlniceanu” în 2011 si a participat la numeroase concursuri pânã acum.

Delia mãrturiseste sã îsi doreste ca întreaga sa carierã sã fie descrisã de ideea de a face bine: “Am ales medicina pentru a putea lupta pentru un pacient si îmi doresc sã denote conduita mea urmãtoarea atitudine: <<Sunt aici pentru tine si voi face tot ce îmi stã în puteri sã nu fac rãu si apoi sã fac bine. De când am ales acest drum, m-am pregãtit în mod perseverent pentru impasul tãu>>. Fiind an terminal, mi se contureazã treptat o perspectiva retrospectivã din ce în ce mai fidelã a ceea ce a însemnat pentru mine studentia. A fi student înseamnã pentru mine o cale profesionalã, dar si sculptarea identitãtii”.

Delia concureazã cu alti sase finalisti la categoria “România”

Gala valorilor, organizatã de Liga Studentilor Români din Strãinãtate, ajunge în acest an la cea de-a VIII-a editie. Rolul este acela de a premia tineri români cu rezultate academice si extracurriculare de exceptie. Premiile sunt împãrtite pe opt categorii: Europa Universitar, Europa Post-universitar, America de Nord, Alte Continente, România, Erasmus si Arte. La categoria “România”, la care participã vasluianca Delia, mai concureazã alti sase finalisti. Câstigãtorii vor fi anuntati în cadrul Galei Studentilor Români din Strãinãtate, care va avea loc astãzi, 5 ianuarie, la Palatul Parlamentului.