|

Vasluianul Ionel Popa, Ambasadorul Unirii în anul Centenarului Marii Uniri

UNIONIST… Vasluianul Ionel Popa a primit titlul de Ambasador al Unirii în anul Centenarului Marii Uniri din partea Platformei Unioniste Actiunea 2012. Recunoasterea vine ca urmare a promovãrii si a participãrii la actiunile miscãrii unioniste de-a lungul anilor, printre care Marsul Unirii de la Fãlciu (2017) si Marsul Centenar (2018). “Ionel Popa a demonstrat, prin actiunile întreprinse, cã este alãturi de miscarea unionistã si cã sustine îndeplinirea visului de reunificare în anul Centenar. Ambasadorul va depune toate eforturile necesare pentru înfãptuirea dezideratului Unirii”, a declarat liderul unionist, George Simion, presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012.

“Unirea se va întâmpla când populatiile din cele douã regiuni vor transmite un mesaj ferm cãtre politicienii vremurilor, dar si cãtre comunitatea internationalã. Unirea odatã fãcutã, trebuie acceptatã de comunitatea internationalã. Cred cã acest proces nu va mai dura mult. Populatiile din cele douã state sunt legate de aceeasi limbã, istoria comunã, aceleasi traditii. Împreunã putem deveni o voce puternicã la nivel european si regional. Integrarea în UE ar conferi alte sanse la o viatã mai bunã pentru toti moldovenii. Integrarea prin unirea cu România este cea mai simplã, mai ales cã România detine deja o experientã în acest sens”, a declarat Ionel Popa.

Cadouri pentru copiii din localitatea Iscãlãu, raionul Fãlesti

Vasluianul este presedintele Asociatiei “Solidar”, cel mai activ ONG din judetul Vaslui, pentru cã nu e sãptãmânã în care sã nu organizeze sedinte cu voluntarii si actiuni în mediul rural. În preajma sãrbãtorilor de iarnã, asociatia a organizat o campanie pentru copiii din localitatea Iscãlãu, raionul Fãlesti, cãrora le-au dus dulciuri si jucãrii. “Delegatia noastrã a fost primitã cu multã cãldurã si ospitalitate de cãtre doamna Maira Procopciuc, primar al comunei Iscãlãu. La grãdinitã, gazdã ne-a fost doamna Lupascu Liudmila, directoarea institutiei scolare. Sub îndrumarea doamnelor educatoare Chirco Svetlana si Rusnac Aliona, copiii ne-au recitat poezii si ne-au colindat! Tinem sã multumim din suflet tuturor celor ce au rãspuns apelului nostru si ne-au trimis darurile pe care le-am înmânat copiilor! Multumim domnului Cãtãlin Munteanu pentru cã ne-a asigurat unul din mijloacele de transport si domnului Laurentiu Chiriac, care si-a asumat rolul de sofer. De asemenea, multumim domnului Paul Munteanu care ne-a asigurat cel de-al doilea mijloc de transport. Dumnealui ne-a si însotit. În plus, pe lângã darurile oferite copiilor, a donat si circa 100 de cãrti comunei Iscãlãu. Totodatã, a predat doamnei primar si o donatie din partea domnului Gabriel Ursescu, un român stabilit în Suedia, constând în haine pentru copii. Multumim doamnei primar Procopciuc Maria pentru ospitalitate. Apreciem eforturile sale de a gãsi solutii de rezolvare a problemelor comunei pe fondul lipsei de finantare ce se manifestã la nivelul întregii republici. Dacã în România finantãrile de la Uniunea Europeanã au fãcut ca infrastructura sã fie mult îmbunãtãtitã, nu acelasi lucru se întâmplã în R. Moldova. Asociatia “Solidar” doreste sã se implice mai mult în R. Moldova valorificând experienta cãpãtatã în România, mai ales în plan social, educational si cultural. Suntem dornici de a încheia parteneriate de colaborare cu ONG-uri si institutii în acest sens”, a mai declarat Ionel Popa, presedintele Asociatiei “Solidar”.