|

Vasluieni iresponsabili au sfidat Politia, Jandarmeria, Armata si s-au bulucit pe strãzile din capitala judetului

NEBUNIE… Vineri, 3 aprilie, a fost o zi cu mult soare si cu temperaturi de 17 grade, ca într-o zi de primãvarã. În conditii normale, mii de locuitori ai Vasluiului ar fi iesit din case si ar fi stat pe bãnci, s-ar fi plimbat sau ar fi iesit la restaurante. Dar, suntem în plinã pandemie de coronavirus, iar autoritãtile au decis ca oamenii sã stea în case, pentru a bloca rãspândirea Covid 19. Pare-se cã aceste Ordonante Militare nu au fost respectate de multi vasluieni, în special cei veniti din satele din jur sau de persoanele peste 65 de ani, care au iesit pe strãzi încã de la ora 9.00 dimineata.

Sute de vasluieni, în loc sã stea în case, s-au plimbat pe strãzi ca în zilele bune, în timp ce autoritãtile nu au pãrut hotãrâte sã ia mãsuri mai dure si sã-i amendeze. Multi locuitori ai orasului au sunat la redactie si au fãcut scandal.

“Toti cei din satele din jur au dat nãvalã în Vaslui”

“Ce izolare si carantinã este asta?? Veniti pe Traian, sã vedeti sute de oameni pe strãzi, masini care merg barã pe stradã. Veniti sã vedeti cum stau bãtrânii pe bãnci sau cum se plimbã fãrã nicio teamã. Pentru ce stãm noi, în case? Verificati sã vedeti cât de multe masini venite de la tarã sunt acum în zona Traian. Îsi bat joc de noi”, a spus o cititoare VRN, extrem de iritatã. Si în zona magazinului Central a fost jale, oamenii în vârstã, din satele din jurul Vasluiului sau chiar orãseni au refuzat sã se supunã distantãrii sociale si au iesit sã socializeze pe bãnci. Am ajuns la 11 cazuri de îmbolnãvire cu coronavirus în judetul Vaslui si situatia poate degenera în orice clipã.

Peste 200 de persoane au încãlcat legea si au fost amendate

În ultimele 24 de ore, politistii vasluieni au sanctionat 232 de persoane din judet, care nu au respectat mãsura privind restrictionarea circulatiei. Valoarea amenzilor primite de acestea este de peste 330.000 lei. “De asemenea, politistii au dispus plasarea în carantinã institutionalizatã, sub pazã, pentru urmãtoarele 14 zile, fatã de 4 persoane care nu au respectat mãsura izolãrii. Fatã de acestea au fost aplicate sanctiuni contraventionale în valoare de 17.500 lei”, se aratã într-un comunicat emis de Institutia Prefectului-judetul Vaslui. Jandarmii au aplicat un numãr de 6 contraventii pentru nerespectarea prevederilor Ordonantei Militare nr. 3 / 2020 si au fost aplicate sanctiuni în valoare de 1.800 lei. “Patrule mixte de politisti, jandarmi, politisti locali si militari din cadrul Ministerului Apãrãrii Nationale au intensificat activitãtile pentru asigurarea unui climat optim de sigurantã publicã, care a avut ca scop verificarea respectãrii mãsurilor dispuse prin Ordonantele Militare”, se mai precizeazã în comunicatul Institutiei Prefectului.

Avem 3.200 de persoane în izolare, persoane venite din strãinãtate

În prezent, la nivelul judetului Vaslui sunt 3.240 de persoane în izolare la domiciliu, iar 48 sunt carantinate. Situatia ar putea deveni criticã, dacã persoanele întoarse din strãinãtate nu respectã izolarea.