|

Vasluienii, amatori de spectacolul culinar de la Festivalul Racilor si Fructelor de Mare

EVENIMENT… Vasluiul gãzduieste zilele acestea Festivalul Racilor si Fructelor de Mare. Evenimentul este organizat de Taverna Racilor Herãstrãu (Bucuresti), în parcarea Piatei Centrale din oras, si îsi propune sã le ofere vasluienilor un spectacol culinar unic în care se vor gãti sute de kilograme de raci, creveti, carcatite, calamari, scoici, rapane, paella, homari, hamsii si multe alte bunãtãti. Preturile variazã între 15 lei (portia de hamsii) si 30 lei (portia de midii în sos, scoici, calamar pane) – 35 lei (portia de raci fierti, tentacule de calamar si creveti în sos de vin).

Festivalul se desfãsoarã în perioada 16-19 mai, în intervalul orar 12:00-22:00. “Taverna Racilor Mobila este un nou concept, ce îsi propune sã promoveze cultura consumului de raci, în cadrul cât mai multor evenimente, târguri sau sãrbãtori. Vom încerca în acest mod sã fim cât mai aproape de clientii nostri si de consumatorii de raci în general, pentru a facilita acestora consumul preparatelor noastre. Toatã priceperea si pasiunea pentru gãtit a bucãtarilor nostri va fi reflectatã în gustul deosebit al preparatelor Tavernei Racilor. Astfel, în acest weekend, vã asteptãm în parcarea din Piața Centralã din Vaslui la cel mai mare festin cu fructe de mare din România, unde vã oferim un spectacol culinar unic. Vom gãti sute de kilograme de raci, creveti, caracatite, calamari, scoici, rapane, paella, homari, red fish, dorada, guvizi, hamsie”, au anuntat organizatorii.

Festivalul Racilor si Fructelor de mare va fi în premierã si la Bârlad!

Surprizã mare pentru bârlãdeni, ieri în cadrul sedintei CLM Bârlad. Administratorul Tavernei Racilor din Herãstru, Bucuresti, Paul Nicolau, a solicitat consilierilor locali sã-i închirieze un spatiu, la sfârsitul sãptãmânii viitoare, pentru a organiza Festivalul Racilor si Fructelor de mare. Consilierii locali au aprobat în unanimitate ca acest festival unic sã se desfãsoare în Piata „Sf. Ilie! Bârlãdenii sunt asteptati, asadar, în perioada 23-26 mai, la un spectacol culinar unic în Piata „Sf. Ilie” – Festivalul Racilor si Fructelor de Mare.