|

Vasluienii de la nationalã

Patru vasluieni, printre “tricolorii” perioadei postdecembristã

CONVOCATI… Federatia Românã de Fotbal a publicat, zilele trecute, un raport care are ca subiect locul de origine al jucãtorilor care au îmbrãcat tricoul nationalei din 1990 pânã în prezent. Judetul Vaslui este prezent în acest material, cu patru jucãtori.

De la primul meci disputat de prima reprezentativã dupã Revolutia din 1989, fie cã vorbim de partide amicale sau meciuri oficiale, 306 jucãtori au îmbrãcat tricoul României în aproape trei decenii. Un singur jucãtor din cei 306 s-a nãscut în afara granitelor României. Este vorba de Maximilian Nicu, mijlocasul din Prien am Chiemsee, Germania, care a bifat 3 partide pentru “tricolori”. Singurul judet fãrã reprezentant în acest clasament este Cãlãrasi. Alte patru judete, Gorj, Harghita, Tulcea si Vrancea se aflã la capãtul ierarhie, cu câte un jucãtor oferit primei reprezentative.

Patru fotbalisti din Vaslui, prezenti în raport

Spre deosebire de judetele mentionate mai sus, Vasluiul stã chiar bine, cu patru jucãtori. Este vorba despre Daniel Florea (trei meciuri), Dragos Grigore (31 de meciuri), Cornel Buta (un meci) si Eugen Baciu (un meci). Cei mai multi jucãtori au fost din Bucuresti (54), urmat de judetul Dolj (24) si Arges (14).