spot_imgspot_img
10.4 C
Vaslui
29-mart.-2024

Vasluienii duc mai departe “Stafeta Veteranilor” | VIDEO

- Advertisement -

INITIATIVÃ… Vasluienii se alãturã actiunii “Stafeta Veteranilor”. Membrii traseului rosu au ajuns ieri în oras si îsi vor continua azi drumul spre Iasi. Plecarea va avea loc la ora 09:30, din fata statuii lui Stefan cel Mare. Li se vor alãtura alergãtorii grupului “Atlet de orice vârstã” din Bârlad, dar si alti pasionati de atletism si biciclisti vasluieni. Deputatul USR Mihai Botez a anuntat cã va fi prezent si el. “Alãturi de colegii mei de la USR Vaslui, voi fi prezent pentru a-i încuraja si a le oferi întregul meu suport moral veteranilor care si-au riscat viata”, a precizat acesta. Pe traseul de alergare si în fata monumentelor si cimitirelor eroilor, participantii vor purta Drapelul National si vor transmite românilor spiritul viu al neamului românesc, simbolul jertfei supreme pentru libertate si mãrturia peste timp cã înaintasii nostri au luptat cu credintã, onoare si eroism pentru apãrarea gliei strãmosesti.

“Stafeta Veteranilor” este organizatã de Invictus România, un grup de militari rãniti în teatrele de rãzboi externe, luptând cu mândrie si onoare, în contextul sãrbãtoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României. Activitatea se desfãsoarã în perioada 08-25 octombrie 2018 si presupune purtarea unei stafete, reprezentatã de o culoare a drapelului tricolor, pe trei trasee simbolice (albastru, galben si rosu). Alergãtorii însotiti de biciclisti pleacã din Tulcea, Giurgiu si Timisoara, si se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei. Este un eveniment comun civil si militar, bazat pe stafetã la care participã peste 200 de maratonisti si biciclisti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop sã promoveze valorile nationale si respectul fatã de veteranii si eroii României din toate rãzboaiele. Iatã ce scrie Constantin Mãrghescu, unul din voluntarii Invictus care a alergat 70 de km în acest eveniment: “Mãrturisesc sincer cã pe timpul stafetei, am avut de învãtat despre identitatea nationalã si despre fiinta umanã. Am trãit parcã câteva clipe în trecutul glorios al eroilor nostri si totodatã am devenit o punte de legãturã pentru pãstrarea identitãtii neamului nostru.

La fiecare monument lãsam un stegulet cu tricolorul românesc si totodatã le dãruiam si copiilor care erau împrejurul nostru, pentru a le aminti si a le face cunoscutã identitatea noastrã culturalã, ei fiind cei care pot reînvia si readuce iubirea si respectul pentru cei care s-au luptat cu pretul vietii pentru o istorie ce meritã cinstitã. Fetele lor radiau de bucurie când tineau în mânutele lor gingase aceste stegulete. Parcã ar fi primit cea mai frumoasã jucãrie. Cu sigurantã cã acest gest le va da de gândit si vor întelege importanta lor, cãci reprezintã viitorul si vor deveni apãrãtorii si pãstrãtorii de
nãdejde ai patrimoniului national”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.